Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία του δείκτη μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Pfizer. Στα 106 δολ. το πετρέλαιο. Κέρδη 1,3% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία του δείκτη μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Pfizer. Στα 106 δολ. το πετρέλαιο. Κέρδη 1,3% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης ISM ανήλθε στο 54,8% τον Απρίλιο έναντι 53,4% τον προηγούμενο μήνα, σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στο εταιρικό μέτωπο, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Pfizer καθώς τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 19% στα 1,79 δισ. δολάρια έναντι 2,2 δισ.  το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα η διοίκηση προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας για τον όμιλο το 2012.

Στον αντίποδα η αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler ανακοίνωσε αύξηση 20% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος μήνας του 2012 σε απόδοση για του δείκτες στη Wall με τον S&P να υποχωρεί 0,8% και τον Nasdaq 1,5% ενώ ο Dow ενισχύθηκε για 7ο διαδοχικό μήνα.

Σήμερα στη Wall, ο Dow ενισχύεται 0,85% στις 13.326 μονάδες, ο S&P υψηλότερα 1,1% στις 1.414 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,12% στις 3.081 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,2% στα 106,04 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά 0,1% στα 1.665 δολ./oz.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 1,3% στις 5.812 μονάδες μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Lloyds και την απροσδόκητη άνοδο του δείκτη μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ.

Στη σημερινή άνοδο πρωταγωνίστησε ο τραπεζικός κλάδος με αφορμή τον διπλασιασμό κερδοφορίας που ανακοίνωσε η Lloyds στο τρίμηνο.

Ενδεικτικά η μετοχή της Lloyds ενισχύθηκε 8,3% και της Barclays 1,4%.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά λόγω της αργίας της πρωτομαγιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v