Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall Street με τεχνολογική εξαίρεση

Διόρθωση επικρατεί στην Wall μετά το χθεσινό "πάρτι" που ώθησε τους δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007. Βοηθούν την πτώση τα απογοητευτικά στατιστικά για την απασχόληση. Αρνητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Διόρθωση επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το χθεσινό «πάρτι» που ώθησε τους δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007.

Την πτώση «βοηθούν» τα απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη από την αγορά εργασίας, αλλά πάντως οι τεχνολογικοί κλάδοι συνεχίζουν να υπερ-αποδίδουν και ο δείκτης Nasdaq στρέφεται το απόγευμα σε θετικά πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,342% στις 13.234 μονάδες, ο S&P κινείται 0,47% χαμηλότερα στις 1.399 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,13% στις 3.054 μονάδες.

Δύο μετοχές υποχωρούν στο New York Stock Exchange έναντι μιας που ενισχύεται, με τον όγκο συναλλαγών στις 245 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές συναλλαγές.

Ενώ τα χθεσινά στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση ενέπνευσαν δυναμική άνοδο στα διεθνή χρηματιστήριο, τα σημερινά στοιχεία τόσο για την ευρωπαϊκή μεταποίηση και απασχόληση, όσο και την αμερικανική αγορά εργασίας, προκάλεσαν αντιθέτως απογοήτευση.

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη διολίσθησε τον Απρίλιο περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, ενώ η ανεργία ανήλθε στο 10,9% στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία του ευρώ.

Στις ΗΠΑ, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μειώθηκε αισθητά τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ιδιωτικών ερευνών ADP, οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα προχώρησαν σε 119.000 προσλήψεις ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα γίνουν 170.000 προσλήψεις.

Η ανακοίνωση δημιουργεί δυσμενείς προϋποθέσεις για τα συνολικά μεγέθη για την ανεργία Απριλίου, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έσβησαν τα κέρδη που επικρατούσαν μέχρι το μεσημέρι μετά την ανακοίνωση των μεγεθών για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ στις αγορές του Νότου επικράτησαν έντονες απώλειες με «βουτιές» στους τραπεζικούς κλάδους.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,9% στις 5.758 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,7% ενώ ο CAC στο Παρίσι σημειώνει ήπια άνοδο. Ο δείκτης IBEX στην Μαδρίτη βούλιαξε 2,55% ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο 2,55%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, αποτελέσματα α΄ τριμήνου ανακοινωσε η Comcast Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,72% στα 1.651 δολάρια ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 1,1% στα 104,99 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v