Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Τα μεγέθη για την απασχόληση και τα καλά αποτελέσματα της GM και άλλων επιχειρήσεων λειτουργούν θετικά στην Wall, αλλά οι επιφυλάξεις της ΕΚΤ για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη συγκρατούν την αγορά.

Τα μεγέθη για την απασχόληση και τα καλά αποτελέσματα της GM και άλλων μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων λειτουργούν θετικά στην Wall, αλλά οι επιφυλάξεις της ΕΚΤ για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη συγκρατούν την αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 13.269 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,02% στις 1.402 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,04% στις 3.059 μονάδες.

Βελτίωση στην επενδυτική ψυχολογία προκαλεί η ανακοινωση για την απασχόληση. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 27.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι 365.000 άνθρωποι ζήτησαν επίδομα ανεργίας, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 379.000 αιτήσεις.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αυριανή ανακοίνωση των μεγεθών για την εικόνα της απασχόλησης στο σύνολο του Απριλίου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα σε υψηλότερα επίπεδα, αντλώντας στήριξη από καλά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Societe Generale (+1,14%) και η BMW (+0,48%) καθώς και τις επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Η κύρια εξέλιξη της ημέρας για τις ευρωαγορές, που έχει μεγάλη βαρύτητα και στην Wall Street, είναι η τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Βαρκελόνη.

Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης κράτησε σταθερό στο 1% το επιτόκιο του ευρώ και ο κεντρικός τραπεζίτης Mario Draghi συνέχισε να δίνει έμφαση στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στην οικονομία.

Ωστόσο η διορθωτική εικόνα στην Wall ασκεί πιέσεις στους βασικούς δείκτες το απόγευμα και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16% στις 5.749 μονάδες, ο DAX κινείται 0,83% χαμηλότερα στις 6.655 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 3.209 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρή διόρθωση. Σήμερα, στο επιχειρηματικό μέτωπο υπάρχει σειρά ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, μεταξύ των οποίων η GM, η Sara Lee, η Apache και η Allstate.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Ιουνίου του πετρελαίου υποχωρεί στα 104,8 δολ. ανά βαρέλι μετά την δήλωση του επικεφαλής του Organization of Petroleum Exporting Countries, ότι το καρτέλ θέλει να πιέσει την τιμή του μαύρου χρυσού προς τα 100 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού κινείται στα 1.644 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v