Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CIA:Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν νέα επίθεση αυτοκτονίας σε αεροπορική πτήση προς τις ΗΠΑ. Κατασχέθηκε βόμβα που μπορούσε να κρυφτεί στα εσώρουχα του καμικάζι χωρίς να ανιχνευθεί από τα συστήματα ασφαλείας.

CIA:Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των ΗΠΑ
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν νέα επίθεση αυτοκτονίας σε αεροπορική πτήση προς τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η CIA σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών, βρήκαν νέας μορφής βόμβα χωρίς μεταλλικά μέρη (γνωστή και ως «βόμβα εσώρουχο») που φέρεται να είχε κατασκευάσει ο θύλακας της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. 

Η βόμβα βρέθηκε «στην αραβική χερσόνησο» χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, ενώ οι αμερικανικές αρχές επισημαίνουν πως επρόκειτο να τοποθετηθεί σε αεροπορική πτήση προς τις ΗΠΑ. Πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press αναφέρουν ότι οι βομβιστές είχαν αναπτύξει προηγμένης τεχνολογίας εκρηκτικό μηχανισμό που μπορούσε να κρυφτεί στα εσώρουχα του βομβιστή και να μην ανιχνευθεί από τα συστήματα ασφαλείας των αεροδρομίων και πως σχεδίαζαν να υλοποιήσουν την επίθεση την περασμένη εβδομάδα που ήταν η πρώτη επέτειος από τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Αν και η επίθεση αυτοκτονίας ανακόπηκε νωρίς, πριν καν προλάβουν οι δράστες δηλαδή να επιλέξουν συγκεκριμένη αεροπορική πτήση και αγοράσουν τα εισιτήρια, η CIA προειδοποιεί ότι η Αλ Κάιντα δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον της Ουάσιγκτον και των εταίρων της. Τονίζει επίσης, ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται δείχνει την ικανότητα της Αλ Κάιντα να παραπλανήσει τους αυστηρούς ελέγχους των αεροδρομίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v