Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επόμενη μέρα των εκλογών δίχασε τη Wall

Η επικράτηση του σοσιαλιστή Ολάντ στη Γαλλία και το χαώδες εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, συγκράτησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall. Ανέκαμψε από το χαμηλό 3 μηνών το ευρώ.

Η επικράτηση του σοσιαλιστή Ολάντ στη Γαλλία και το χαώδες εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, συγκράτησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Ανέκαμψε από το χαμηλό 3 μηνών το ευρώ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα, προβλημάτισαν τους επενδυτές διεθνώς, η εκλογή του σοσιαλιστή Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας και το ρευστό μετεκλογικό κλίμα στην Ελλάδα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ανοίγουν με πτώση έως και 2% και τη Wall να ξεκινά τη συνεδρίαση με αρνητικά πρόσημα. Ωστόσο αργότερα οι πιέσεις περιορίστηκαν αισθητά με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Στη Wall, σήμερα, ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των δεικτών από τις αρχές του έτους. Σημειώνεται ότι ο S&P παραμένει θετικός για το 2012 με άνοδο 8,9% ενώ σχεδόν το 70% των εισηγμένων στον εν λόγω δείκτη έχουν γνωστοποιήσει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου της AIG υποχώρησε έως 4,5% μετά την πώληση 5 δισ. μετοχών από το Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, η δήλωση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffet ότι "το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό", τόνωσε τη ζήτηση για τραπεζικούς τίτλους με την Bank of America να ενισχύεται 3% και τη Citigroup 1%.

Επιπλέον η μετοχή της Walt Disney ενισχύθηκε 1,5% μετά την πρεμιέρα της ταινίας της «The Avengers» που εξασφάλισε εισπράξεις ρεκόρ 200,3 εκατ. δολαρίων.

Στην αγορά συναλλάγματος, η εκλογή Ολάντ στη Γαλλία και το ρευστό μετεκλογικό κλίμα στην Ελλάδα πίεσε το ευρώ σε χαμηλό τριών μηνών στα 1,295 δολ. για να ανακάμψει αργότερα έως τα 1,303 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε σε καθοδικό κανάλι και σήμερα με την τιμή να υποχωρεί 1,2% και να διαμορφώνεται στα 97,32 και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,3% στα 1.640 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 4,9% στα 2,11 δολ. ενώ το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 0,4% στα 19,10 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 0,23%, στις 13.008,53 μονάδες, ο S&P σημείωσε οριακή άνοδο 0,04% στις 1.369,58 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα μόλις 0,05%, στις 2.957,76 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές αντέδρασαν αρχικώς με κάθετη πτώση στο εκλογικό σαββατοκύριακο της Ευρώπης.

Το μεσημέρι ωστόσο οι περισσότεροι δείκτες έσβησαν τις απώλειες και τελικώς ο DAX, που ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση μεγαλύτερη του 2,2%, έκλεισε με άνοδο 0,12% στις 6.569 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 1,65% στις 3.214 μονάδες, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο με άνοδο 2,56%, ο ΙΒΕΧ με κέρδη 2,72%.

Η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή λόγω τραπεζικής αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v