Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αύξηση κερδών 26% στο τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της HSBC. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 6,8 δισ. δολ. που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 26% από το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

HSBC: Αύξηση κερδών 26% στο τρίμηνο
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της HSBC για τα πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω του προγράμματος μείωσης του κόστους λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 6,8 δισ. δολ. που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 26% από το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επισημαίνεται ότι από τον προηγούμενο χρόνο, η HSBC έχει μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 14.000 θέσεις απασχόλησης, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης που έχει καταρτίσει ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Gulliver.

Η διοίκησή της βρετανικής τράπεζας τόνισε πάντως, ότι στο πρώτο τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική πρόοδος σε όλους τους τομείς. Ισχυρή ήταν η απόδοση του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής, όπου τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 5,8 δισ. δολ. καταγράφοντας άνοδο 11% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v