Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marubeni:Διεκδικεί την Gavilon έναντι 5,2 δισ. δο

H ιαπωνική Marubeni συζητά εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού εμπορίας σιτηρών και ενέργειας Gavilon έναντι 5,2 δισ. δολ., σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

Marubeni:Διεκδικεί την Gavilon έναντι 5,2 δισ. δο
H Marubeni Corp. βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο συνομιλιών για την εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού εμπορίας σιτηρών και ενέργειας Gavilon έναντι 5,2 δισ. δολ. περίπου περιλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταφέρει το Reuters.

Η κίνηση εντάσσεται στην δυναμική προώθηση των ιαπωνικών οίκων εμπορίας στο εξωτερικό, ώστε να εξασφαλίσουν επαρκείς προμήθειες σιτηρών.

Η Marubeni είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία trading της Ιαπωνίας.

Οι «shosha» όπως ονομάζονται οι 5 μεγάλοι εμπορικοί οίκοι της Ιαπωνίας, έχουν δαπανήσει δισ. δολ. τα τελευταία χρόνια για εξαγορές επιχειρήσεων φυσικών πόρων, μεταξύ των οποίων ορυχεία χαλκού και παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, με την βοήθεια του ισχυρού γεν.

Οι φόβοι ότι η Κίνα καταλαμβάνει όλο και περισσότερες από τις προμήθειες τροφίμων του πλανήτη, έχουν ωθήσει τις ιαπωνικές επιχειρήσεις σε επέκταση και στα αγροτικά εμπορεύματα, ειδικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v