Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ανοιχτή σε συζητήσεις για ανάπτυξη

H Γερμανία είναι ανοιχτή σε συνομιλίες για τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ, εφόσον ο Francois Hollande τηρήσει τις δεσμεύσεις του δημοσιονομικού συμφώνου, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU.

Γερμανία: Ανοιχτή σε συζητήσεις για ανάπτυξη
H Γερμανία είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τη Γαλλία για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, εφόσον ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande σεβαστεί τις δεσμεύσεις του δημοσιονομικού συμφώνου, δήλωσε την Τρίτη ο Peter Altmaier, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU της Άγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Peter Altmaier, απέρριψε τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Hollande να επαναδιαπραγματευθεί το δημοσιονομικό σύμφωνο, λέγοντας ότι υπογράφηκε από 25 κράτη της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Altmaier επανέλαβε τη στάση της Γερμανίας κατά του ευρωομολόγου, λέγοντας ότι "κανένας στην Ευρώπη δεν συζητά για τα ευρωομόλογα".

"Το μήνυμα μου είναι το εξής: Μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά πράγματα που θα τονώσουν την ανάπτυξη, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστές οι βασικές προϋποθέσεις του δημοσιονομικού συμφώνου και ότι δεν θα αλλάξουν οι πολιτικές της δημοσιονομικής προσαρμογής" ανέφερε ο κ. Altmaier.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v