Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πάει πίσω το "σύμφωνο λιτότητας"

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η Γερμανία θα αναβάλει την ψηφοφορία για την επικύρωση του δημοσιονομικού συμβολαίου τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου.

Γερμανία: Πάει πίσω το σύμφωνο λιτότητας
Η Γερμανία αναβάλλει την ψηφοφορία στο κοινοβουλευτικό σώμα της χώρας για την επικύρωση του δημοσιονομικού συμβολαίου. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή του Βερολίνου, η σχετική ψηφοφορία, αν και είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου, αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η επικύρωση του δημοσιονομικού συμβολαίου απαιτεί θετική ψήφο από τα δύο τρίτα του γερμανικού κοινοβουλίου. Κατά συνέπεια, η καγκελάριος Angela Merkel εξαρτάται σε αυτό το μείζον θέμα από την αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα το δημοσιονομικό συμβόλαιο δέχεται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βολές.

Η Angela Merkel, αναφερόμενη στις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου προέδρου της Γαλλίας Francois Hollade, διευκρίνισε ότι το δημοσιονομικό συμβόλαιο δεν τελεί υπό επαναδιαπραγμάτευση. Το Βερολίνο αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπληρωματικής συμφωνίας για την ανάπτυξη. Επισημαίνεται ότι ο Herman Van Rompuy συγκάλεσε άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για την ανάπτυξη στις 25 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v