Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και ο Barack Obama έχει λογαριασμό στην JPMorgan

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαθέτει τρεχούμενο λογαριασμό της κλίμακας των 500.001 δολ. με 1 εκατ. δολάρια στην JPMorgan Chase, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που κοινοποιησε ο Λευκός Οίκος.

Και ο Barack Obama έχει λογαριασμό στην JPMorgan
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama διαθέτει τρεχούμενο λογαριασμό της κλίμακας των 500.001 δολ. με 1 εκατ. δολάρια στο τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων πελατών της JPMorgan Chase, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που κοινοποιησε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε λίγες μέρες νωρίτερα ότι η JPMorgan είναι μια από τις τράπεζες «με την καλύτερη διαχείριση που υπάρχει», παρά την ζημία από συναλλαγές 2 δισ. δολ. που κατέθεσε ο οίκος σοκάροντας τον οικονομικό κόσμο και προκαλώντας έρευνα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

«Είναι ο τρεχούμενος λογαριασμός που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία,» ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι είναι ίδιος με εκείνον που διαθέτουν πάρα πολλές άλλες τράπεζες και ότι οι τόκοι που απέφερε το 2011 ήταν λιγότεροι από 201 δολάρια.

Από το «πόθεν έσχες» του κ. Obama προκύπτει επίσης ένας καταθετικός λογαριασμός της κλίμακας των 1.001-15.000 δολαρίων, ενώ στα υπόλοιπα ενεργητικά του περιλαμβάνεται επένδυση 500.001 δολ. με 1 εκατ. δολάρια σε μακροπρόθεσμα ομόλογα και αντίστοιχης κλίμακας επένδυση σε βραχυπρόθεσμα έντονα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v