Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη πτωτική συνεδρίαση στην Wall Street

Η κρίση στην ευρωζώνη και απογοητευτικά εγχώρια στατιστικά πιέζουν την Wall Street σε 5η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Βουτιά σε χαμηλό 6 μηνών για τις ευρω-τράπεζες, κάτω από το 1,27$ το ευρώ.

Η κρίση στην ευρωζώνη και απογοητευτικά εγχώρια στατιστικά πιέζουν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε απώλειες επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,7% στις 12.510 μονάδες, ο S&P κινείται 0,87% χαμηλότερα στις 1.313 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,25% στις 2.838 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε σταθερός στις 370.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον δείκτη μεταποίησης Philly Fed, που προκάλεσαν απογοητευση.

Οι επιχειρηματικές συνθήκες στα εργοστάσια μεταποίησης της περιφέρειας Φιλαδέλφειας επιδεινώθηκαν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Federal Reserve Bank της πολιτείας. Ο δείκτης Philly Fed διολίσθησε στο -5,8 από 8,5 τον Απρίλιο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις αρχικές δημόσιες εγγραφές της ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που ολοκληρώνει το μεγαλύτερο τεχνολογικό ΙΡΟ στην ιστορία και η διαπραγμάτευση της μετοχής ξεκινά αύριο στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου, ξεχωρίζουν σήμερα τα Q1 της Wal-Mart Stores, της Autodesk, της Applied Materials, και της Sears (+7%).

Η J.P. Morgan Chase παραμένει στο επίκεντρο και υποχωρεί 2,4% καθώς νέες εκτιμήσεις ανεβάζουν το κόστος της ζημιάς από αποτυχημένες χρηματιστηριακές συναλλαγές κατά 1 δισ. δολ. τουλάχιστον.

Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα και η κλιμάκωση των προβληματων στην Ισπανία, όπου φημολογούνται μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες, πίεσαν ακόμη χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,24% χαμηλότερα στις 5.338 μονάδες, ο DAX με πτώση 1,18% στις 6.309 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 1,2% στις 3.012 μονάδες.

Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Bancia κατέγραψε ενδοσυνεδρικά ελεύθερη πτώση 30%.

Ο δείκτης ευρωπαϊκών τραπεζών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα 6 μηνών με αρνητικά πρόσημα επί 12 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Το ευρώ διολίσθησε ενδοσυνεδριακά κάτω από το 1,27$ στο 1,2668 δολ. ενώ σταθεροποιητικά πρόσημα κυριαρχούν στις αγορές πετρελαίου και χρυσού

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v