Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συννεφιασμένη συνεδρίαση και στην Wall Street

Η «μαυρίλα» από την κρίση στην ευρωζώνη επισκιάζει τον πυρετό για το ΙΡΟ του FΒ και τα καλά στοιχεία για την εγχώρια απασχόληση και πιέζει χαμηλότερα για πολλοστή συνεδρίαση την Wall. Πτώση ευρωαγορών, κάτω από 1,27$ το ευρώ.

Η «μαυρίλα» από την κρίση χρεών στην ευρωζώνη επισκιάζει τον «πυρετό» για το ΙΡΟ του FΒ και τα καλά στοιχεία για την εγχώρια απασχόληση και πιέζει χαμηλότερα για πολλοστή συνεδρίαση την Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 12.570 μονάδες, ο S&P κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 1.321 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,34% στις 2.864 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε σταθερός στις 370.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον δείκτη μεταποίησης Philly Fed.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις αρχικές δημόσιες εγγραφές της ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που ολοκληρώνει το μεγαλύτερο τεχνολογικό ΙΡΟ στην ιστορία και η διαπραγμάτευση της μετοχής ξεκινά αύριο στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου, ξεχωρίζουν σήμερα τα Q1 της Wal-Mart Stores, της Autodesk, της Applied Materials.
 
Η J.P. Morgan Chase παραμένει στο επίκεντρο καθώς νέες εκτιμήσεις ανεβάζουν το κόστος της ζημιάς από αποτυχημένες χρηματιστηριακές συναλλαγές κατά 1 δισ. δολ. τουλάχιστον.

Στις ευρωπαϊκές αγορές εξακολουθούν να επικρατούν σημαντικές πιέσεις, με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και τον πολλαπλασιασμό των φημών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να μην αφήνουν τα χρηματιστήρια να πάρουν ανάσα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,11% στις 5.345 μονάδες, ο DAX κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 6.340 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,84% στις 3.023 μονάδες.

Το ευρώ υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κάτω από το 1,27$ στο 1,2668 δολ. ενώ σταθεροποιητικά πρόσημα κυριαρχούν στις αγορές πετρελαίου και χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v