Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Ύφεση 0,3% το β' τρίμηνο

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας προβλέπει πως το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 0,3% και το β΄ τρίμηνο. Αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα στο 8,9% του ΑΕΠ. "Υπάρχει ισχυρή δέσμευση για μείωση των ελλειμμάτων"

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Ύφεση 0,3% το β τρίμηνο
Το ισπανικό ΑΕΠ πιθανότατα θα συρρικνωθεί κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο του έτους δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Luis de Guindos. «Αυτό που βλέπουμε είναι πως το δεύτερο τρίμηνο θα έχουμε σχετικά παρόμοια συμπεριφορά της οικονομίας με το πρώτο τρίμηνο, όπου καταγράφηκε συρρίκνωση 0,3%» δήλωσε. Τόνισε επίσης πως υπάρχει ισχυρή δέσμευση για μείωση των ελλειμμάτων τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και από τις 17 αυτόνομες επαρχίες της «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει η δέσμευση από τις αυτόνομες κοινότητες και την κεντρική διοίκηση για διόρθωση των δημοσίων ελλειμμάτων» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή η Ισπανία αναθεώρησε ανοδικά τον στόχο του ελλείμματος για το 2012, στο 8,9% του ΑΕΠ έναντι αρχικού στόχου στο 8,5% του ΑΕΠ. Ως προς τη μείζονα ανησυχία για την κατάσταση του τραπεζικού κλάδου της χώρας, ο κ. de Guindos εκτίμησε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν θα περάσουν το 2,8%. «Εντύπωσή μου είναι ότι δεν θα περάσουν πολύ τα τρέχοντα επίπεδα» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v