Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίβουν πάλι τα χέρια οι κερδοσκόποι με το ευρώ

Τα hedge funds και άλλοι κερδοσκόποι, που μείωσαν πρόσφατα τις τοποθετήσεις που θα τους έδιναν κέρδος από μια πτώση του ευρώ, τις ανέβασαν και πάλι σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Τρίβουν πάλι τα χέρια οι κερδοσκόποι με το ευρώ
Το ευρώ κατόρθωσε να ξεπεράσει την χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση από το Μεγάλο Κραχ, τις διασώσεις Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας και τα χαμηλά επιτόκια.

Τώρα όμως, οι επενδυτές ανεβάζουν σε ιστορικά ύψη τα στοιχήματα ότι μια ελληνική έξοδος θα αποδειχθεί πολύ «βαριά» ώστε να κρατήσει το ενιαίο νόμισμα πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.

Τα hedge funds και άλλοι μεγάλοι κερδοσκόποι, που μείωσαν πρόσφατα τις τοποθετήσεις που θα τους έδιναν κέρδος από μια πτώση του ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο, τις ανέβασαν και πάλι σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής του χρηματιστηρίου εμπορευμάτων των ΗΠΑ, Commodity Futures Trading Commission.

Η προμήθεια για options που δίνουν το δικαίωμα πώλησης του ευρώ έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάρτιο.

«Ο μεγάλος φόβος των αγορών είναι ότι, αν φύγει μια χώρα, δεν θα είναι απαραίτητα και η τελευταία,» δήλωσε αναλυτής της Deutsche Bank στο Bloomberg.

Η μέση εκτίμηση για το που θα κλείσει το ευρώ το έτος μεταξύ των μεγάλων χρηματιστηριακών του πλανήτη είναι 1,28 δολ. με διακύμανση από το 1,15$ της UBS έως το 1,44$ της HSBC Holdings.
 
Η Deutsche Bank προβλέπει πτώση στο 1,25 δολ. τον επόμενο μήνα και ανάκαμψη κοντά στο 1,30$ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v