Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απασχόληση, PSI και QE3 ωθούν την Wall Street

Τα ευοίωνα δεδομένα για την αμερικανική απασχόληση, οι θετικές ενδείξεις για το ελληνικό PSI και τα σενάρια για QE3 της Fed επαναφέρουν τα θετικά πρόσημα στην Wall μετά την χθεσινή "βουτιά". Κέρδη ευρωαγορών.

Τα ευοίωνα δεδομένα για την αμερικανική απασχόληση, οι θετικές ενδείξεις για το ελληνικό PSI και τα σενάρια για QE3 της Fed επαναφέρουν τα θετικά πρόσημα στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 12.831 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,6% στις 1.351 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,9% στις 2.936 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στην Wall Street υπέστη χθες την χειρότερη πτώση μέχρι στιγμής στο έτος, με απώλειες 1,5%, ενώ την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο (2,7%) κατέθεσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, καθώς οι διαβουλεύσεις σχετικά με την συμφωνία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων καταδεικνύουν ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρεών δεν έχει τελειώσει.

Οι μετοχές επιχειρήσεων πρώτων υλών καθώς και τραπεζών, που υπέστησαν χθες τις μεγαλύτερες απώλειες, πρωταγωνιστούν στην σημερινή άνοδο.
 
Ο τίτλος της Bank of America κερδίζει 1% και της United States Steel 0,4%.

Η ανακοίνωση ότι 32, μέχρι αυτή την ώρα, μέλη του IIF που κατέχουν χρεόγραφα αξίας 84 δισ. ευρώ θα συμμετάσχουν στην ελληνική συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων βοηθά ιδιαίτερα την επενδυτική ψυχολογία, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί το deal.

Εχοντας κινηθεί ανοδικά σε όλο το διάστημα της συνεδρίασης, καθώς ανακοινώνονταν οι ομολογιούχοι που δέχονται να συμμετέχουν στο ελληνικό PSI, οι ευρωαγορές έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα, με πρόσθετη στήριξη από τα καλά στατιστικά δεδομένα στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,44% στις 5.791 μονάδες, ο DAX 0,89% υψηλότερα στις 6.671 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,89% στις 3.392 μονάδες.

Νωρίτερα πάντως τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο χαμηλότερα, με επιβάρυνση από την αναιμική ανάπτυξη του ΑΕΠ Αυστραλίας.

Στις ΗΠΑ, το στατιστικό μέτωπο επεφύλασσε ευχάριστη έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στην ιδιωτική απασχόληση των ΗΠΑ αυξήθηκαν αισθητά κατά 43.000 στις 216.000 τον Φεβρουάριο.

Τα μεγέθη δημιουργούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την κρίσιμη ανακοίνωση για τα συνολικά επίπεδα απασχόλησης που θα ανακοινωθούν αύριο στην αμερικανική αγορά.

Η φήμη ότι η κεντρική τράπεζα Federal Reserve μελετά ένα νέο είδος προγράμματος αγορών ομολόγων, που θα επιχειρεί παράλληλα να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, βελτιώνει πρόσθετα την ψυχολογία.


Από το επιχειρηματικό μέτωπο, μεγάλη κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Apple (+1%) που θα παρουσιάσει την τελευταία έκδοση του iPad.

Εντονες παραμένουν οι πιέσεις στην Pandora Media μετά την ανακοίνωση ζημιών για το δ΄τρίμηνο.

Στο επίκεντρο παραμένει και η τιμή του πετρελαίου μετά την κάθετη χθεσινή πτώση τιμών. Το συμβόλαιο Απριλίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται αυτή την ώρα ελαφρώς πάνω από τα 105 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v