Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίωξη κατά του πρώην CFO της Porsche

Οι γερμανικές αρχές άσκησαν δίωξη εναντίον του πρώην οικονομικού διευθυντή της Porsche. Κατηγορείται ότι έδωσε σε τράπεζα ανακριβή στοιχεία ώστε να εγκριθεί για την εταιρία holding αναχρηματοδότηση δανείου ύψους 10 δισ.

Δίωξη κατά του πρώην CFO της Porsche
Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη εναντίον του πρώην οικονομικού διευθυντή της Porsche ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε σε τράπεζα ανακριβή στοιχεία προκειμένου να εγκριθεί για την εταιρία holding αναχρηματοδότηση δανείου ύψους 10 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Holger Haerter μαζί με δύο ακόμη υπαλλήλους της εταιρείας, κατηγορούνται ότι τον Μάρτιο του 2009 έδωσαν σε χρηματοπιστωτικό οργανισμό - που δεν κατονομάζεται -στοιχεία που υποτιμούσαν τις πραγματικές ανάγκες ρευστότητας της εταιρείας που θα προέκυπταν από την άσκηση δικαιωμάτων για τις μετοχές της Volkswagen κατά 1,4 δισ. ευρώ. Κατηγορούνται επίσης ότι απέκρυψαν και άλλα στοιχεία από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Η υπόθεση είναι απόρροια της ανεπιτυχούς προσπάθειας της Porsche να εξαγοράσει την κατά πολύ μεγαλύτερη Volkswagen το 2008, η οποία έφερε την Porsche στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δημιουργώντας σημαντικές ζημίες για τα hedge fund που είχαν στοιχηματίσει σε υποχώρηση της τιμής της μετοχής της VW.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times η τράπεζα που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι η BNP Paribas. Η Porsche, εναντίον της οποίας δεν ασκείται δίωξη, δηλώνει ότι και για τα συγκεκριμένα στελέχη της υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και πως συνεχίζει να συνεργάζεται με την συγκεκριμένη τράπεζα για τις ανάγκες χρηματοδότησής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v