Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέρχεται η Wall από την χθεσινή κατρακύλα

Η μεγάλη βελτίωση στην ιδιωτική απασχόληση αποσπά την προσοχή των επενδυτών από τις πυρετώδεις εξελίξεις για το ελληνικό χρέος και εμπνέει θετική αντίδραση μετά τις κάθετες χθεσινές απώλειες.

Η μεγάλη βελτίωση στην ιδιωτική απασχόληση αποσπά την προσοχή των επενδυτών από τις πυρετώδεις εξελίξεις για το ελληνικό χρέος και εμπνέει θετική αντίδραση μετά τις κάθετες χθεσινές απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 12.774 μονάδες, ο S&P κερδίζει 3 μονάδες στις 1.346, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,45% στις 2.923 μονάδες.

Ο  δείκτης Standard & Poor’s 500 στην Wall Street υπέστη χθες την χειρότερη πτώση μέχρι στιγμής στο έτος, με απώλειες 1,5%, ενώ την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο (2,7%) κατέθεσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, καθώς οι διαβουλεύσεις σχετικά με την συμφωνία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων καταδεικνύουν ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρεών δεν έχει τελειώσει.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές κινούνται σήμερα με ανοδική αντίδραση, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο χαμηλότερα, με επιβάρυνση από την αναιμική ανάπτυξη του ΑΕΠ Αυστραλίας.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,5% στις 5.793 μονάδες, ο DAX κινείται 0,5% υψηλότερα στις 6.665 μονάδες, ο CAC κερδίζει 0,9% στις 3.392 μονάδες.

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale (+1%) και η ιταλική UniCredit (+1,9%) περιλαμβάνονται σε εκείνες που ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στο swap.

Στις ΗΠΑ, το στατιστικό μέτωπο επεφύλασσε ευχάριστη έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στην ιδιωτική απασχόληση των ΗΠΑ αυξήθηκαν αισθητά κατά 43.000 στις 216.000 τον Φεβρουάριο.
 
Τα μεγέθη δημιουργούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την κρίσιμη ανακοίνωση για τα συνολικά επίπεδα απασχόλησης που θα ανακοινωθούν αύριο στην αμερικανική αγορά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, μεγάλη κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Apple που θα παρουσιάσει την τελευταία έκδοση του iPad.

Εντονες παραμένουν οι πιέσεις στην Pandora Media μετά την ανακοίνωση ζημιών για το δ΄τρίμηνο.

Στο επίκεντρο παραμένει και η τιμή του πετρελαίου μετά την κάθετη χθεσινή πτώση τιμών. Το συμβόλαιο Απριλίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται αυτή την ώρα ελαφρώς πάνω από τα 105 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v