Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακές πιέσεις στην Wall Street

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall, αν και ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να ανακάμπτει και ο S&P παραμένει σε υψηλό 4ετίας. Πιέσεις στην ενέργεια λόγω πτώσης πετρελαίου. Εβδομαδιαία κέρδη 0,9% στις ευρωαγορές.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να ανακάμπτει και ο S&P παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα 4 σχεδόν ετών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,29% στις 12.942 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,32% στις 1.369 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,49% στις 2.974 μονάδες.

Για κάθε τέσσερις μετοχές που ενισχύονται, υποχωρούν πέντε στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στις πρωινές συναλλαγές στις περίπου 173 εκατομμύρια μετοχές.

Η ψυχολογία στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζει να βελτιώνεται , καθώς εκτονώνονται οι μεγάλες εντάσεις από το μέτωπο της ευρω-κρίσης χρεών, και οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αποκομίζουν κέρδη 3-5% στην εβδομάδα.

Καθώς δεν έχουν προγραμματιστεί οικονομικές ανακοινώσεις και οι επιχειρηματικές ειδήσεις είναι λιγοστές, οι τιμές του πετρελαίου επανέρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο μαύρος χρυσός, παρά την σημερινή διορθωτική του κίνηση, κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 εξαιτίας των εντάσεων της Δύσης με το Ιράν.

Το συμβόλαιο Απριλίου του πετρελαίου αυτή την ώρα υποχωρεί 2,28% στα 106 δολάρια. Εξαιτίας της σημερινής πτώσης, ο ενεργειακός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος «χαμένος» σήμερα στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η Wall Street ολοκλήρωσε χθες την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου με κέρδη. Ο S&P 500 έκλεισε τον Φεβρουάριο με το δυνατότερο δίμηνο ξεκίνημα έτους από το 1987, ολοκληρώνει σήμερα την 9η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, που είναι το καλύτερο σερί κερδοφορίας από τον Ιανουάριο 2004 κι έχει ανακάμψει 25% από το χαμηλό του Οκτωβρίου.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, εισάγεται σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 15 δολ. ανά μετοχή, ο τίτλος της εταιρίας καταναλωτικής δικτύωσης Yelp. Η μετοχή εκτινάσσεται πάνω από 70% κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο τίτλος της Zynga κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση εισαγωγής νέας πλατφόρμας παιχνιδιών, που δεν θα λειτουργούν μόνο μέσω Facebook.

Από το μέτωπο των ανακοινώσεων εταιρικών χρήσεων, η Big Lots Inc. αντιδρά με πτώση 4,53% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις διορθωτικές τάσεις της τελευταίας συνεδρίασης.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε την συνεδρίαση με άνοδο 0,1% και την εβδομάδα με άνοδο 0,9%.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισε και στην σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος. Η σημερινή άνοδος αποδόθηκε στην αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου από την Goldman Sachs σε «overweight» από «neutral».

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,34% στην συνεδρίαση στις 5.911 μονάδες, ο DAX χαμηλότερα 0,29% στις 6.921 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,04% στις 3.501 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v