Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία έδωσε ώθηση στη Wall Street

Τα καλά στοιχεία τόσο στην απασχόληση όσο και στο λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Αύξηση πωλήσεων σημείωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα καλά στοιχεία τόσο στην απασχόληση όσο και στο λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Νέα άνοδος για το πετρέλαιο στα 109 δολ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα, η μείωση σε χαμηλό 4 ετών των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις από την πλειοψηφία των αλυσίδων λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε αξιόλογη άνοδο τους δείκτες της Wall με τον Dow να πλησιάζει εκ νέου τις 13.000 μονάδες και ο Nasdaq να προσεγγίζει τις 3.000 μονάδες.

Παραμένοντας στο μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης μεταποίησης ISM διευρύνθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Φεβρουάριο στο 54,1%. Θετικό στοιχείο ότι ο κλάδος συνεχίζει να υποδεικνύει ανάπτυξη (πάνω από 50%).

Επιπλέον, το εισόδημα των Αμερικανών πολιτών αυξήθηκε τον Ιανουάριο 0,3% κατόπιν αύξησης 0,5% τον Δεκέμβριο και η προσωπική δαπάνη αυξήθηκε 0,2% αφού παρέμεινε στάσιμη τον προηγούμενο μήνα.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο, καθώς ανακοίνωσαν τα μεγέθη πωλήσεων οχημάτων Φεβρουαρίου. Οι πωλήσεις οχημάτων τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 14%.

Από πλευράς μετοχικών τίτλων τις εντυπώσει σήμερα κέρδισαν αυτές του λιανικού εμπορίου, με την μετοχή της Macy’s να ενισχύεται 1,7% και της Gap 6,4%.

Άνοδος και για τους τίτλους των αυτοκινητοβιομηχανιών με τη Ford να κερδίζει 2,4% και τη General Motors 1,8% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε έως και 3% στα 110 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ανέκαμψε τουλάχιστον μερικώς σε σχέση με τις χθεσινές απώλειες (4,3%) σημειώνοντας άνοδο 0,7% στα 1.723 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 3,6% στα 3,20 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 1% στα 19,05 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,22%, στις 12.980,60 μονάδες, ο S&P σημείωσε κέρδη 0,62% στις 1.374,08 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,74%, στις 2.988,97 μονάδες.

Στον απόηχο της βουτιάς του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και της Γαλλίας, μετά την νέα επιχείρηση τριετών πιστώσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χθες, οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρωταγωνίστησαν στην σημερινή άνοδο στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,02% στις 5.931 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,25% στις 6.941 μονάδες και ο CAC έκλεισε με κέρδη 1,37% στις 3.499 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v