Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του πετρελαίου στηρίζει την Wall Street

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ενθαρρύνει κάποιους αγοραστές στην Wall, ενώ όλα τα βλέμματα επικεντρώνονται στην επίδραση του LTRO II της ΕΚΤ στην επενδυτική ψυχολογία. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές. 

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η γερμανική έγκριση του ελληνικού πακέτου διάσωσης στηρίζουν σε ήπια ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Όλα τα βλέμματα επικεντρώνονται στην αυριανή ολοκλήρωση του προγράμματος μακροχρόνιου δανεισμού από την ΕΚΤ, που θα καθορίσει τις διαθέσεις των επενδυτών απέναντι στο ρίσκο.

Πολλές στατιστικές ανακοινώσεις κοινοποιούνται σήμερα στην Wall Street, προκαλώντας μικτές αντιδράσεις.

Αυτή την ώρα, μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 13.007 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,29% στις 1.372 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,62% στις 2.985 μονάδες.

«Η επιχείρηση LTRO της ΕΚΤ και η πορεία των τιμών του πετρελαίου θα καθορίσουν την επενδυτική ψυχολογία τις επόμενες ημέρες,» σχολίασε αναλυτής στο Market Watch.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex υποχωρεί 16 σεντς στα 108,4 δολ. ανά βαρέλι.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα αντιδρώντας στην πτωτική διόρθωση των τιμών του μαύρου χρυσού.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μικτά, περιορισμένα πρόσημα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,14% στις 5.907 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,24% στις 6.833 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 3.432 μονάδες.

Στην Wall Street από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν αναπάντεχη μεγάλη πτώση τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Οι παραγγελίες βούλιαξαν 4%, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο 2009.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα κερδών ανακοινώνουν σήμερα η First Energy και η Priceline.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v