Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά 13.000 μονάδων ο Dow Jones

Τα καλά οικονομικά στοιχεία τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στη στεγαστική αγορά, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall. Απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard. Πάνω από τα $107 το αργό.

Τα καλά οικονομικά στοιχεία τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στη στεγαστική αγορά, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall Street. Απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard.

Αναλυτικά, ο αριθμός αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, σε χαμηλό 4 ετών, στις 351.000 αιτήσεις έναντι 355.000 που ανέμεναν οι αναλυτές, σημαντικά χαμηλότερα από το κρίσιμο επίπεδο των 400.000 αιτήσεων.

Επιπλέον θετικά κρίνεται από τους αναλυτές η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής αρχής χρηματοδότησης ακινήτων ότι τον τελευταίο μήνα οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7%.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Chemung Canal Trust, Tom Wirth, “Η ανάκαμψη αρχίζει να αποκτά δυναμική. Υπήρχε τόση ανησυχία για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στην κρίση χρέους που δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε την σημαντική πρόοδο που συντελείται στην εγχώρια οικονομία".

Σημειώνεται ότι τα αρνητικά αποτελέσματα μεγάλων ευρω-τραπεζών και η πρόβλεψη της Κομισιόν για ήπια ύφεση στην ευρωζώνη επιβάρυναν αρχικά την επενδυτική ψυχολογία, αλλά τα καλά μεγέθη από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ συγκράτησαν τις πιέσεις και στήριξαν τους δείκτες σε θετικό "γύρισμα".

Στο δείκτη Dow Jones, απώλειες έως και 5% σημείωσε σήμερα η μετοχή της Hewlett-Packard Co μετά την ανακοίνωση, κατώτερης της αναμενόμενης κερδοφορίας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο.

Στον αντίποδα, κέρδη 20% για την μετοχή της Sears Holding μετά τη γνωστοποίηση στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η πώληση 11 ζημιογόνων καταστημάτων, κίνηση η οποία εκτιμάται ότι θα αποδώσει 770 εκατ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,5% στα 107,83 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 1.786 δολ./οz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 1% στα 3,16 δολ. ενώ το δικαίωμα της υποχωρούσε 1,2% στα 18,87 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,36%, στις 12.984,69 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,43% στις 1.363,46 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,81%, στις 2.956,98 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν χαμηλότερα και επιφυλακτικό κλίμα και μικτά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό την «καταιγίδα» ανακοινώσεων τραπεζικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 5.938 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,5% στις 6.809 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε αμετάβλητος στις 3.447 μονάδες.

Οι πιέσεις ήταν εντονότερες στον ευρωπαϊκό Νότο, με τον δείκτη ΜΙΒ στο Μιλάνο να υποχωρεί 1,48% και τον ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη 1,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v