Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα προβλημάτισαν τη Wall Street

Τερμάτισε το ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων στη Wall Street παρά τα καλά στοιχεία στη στεγαστική αγορά. Απογοήτευση από τα αποτελέσματα της Dell. Σε υψηλό 3 μηνών ο χρυσός. Διόρθωση στις ευρωαγορές.

Τερμάτισε το ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων στη Wall παρά τα καλά στοιχεία στη στεγαστική αγορά. Απογοήτευση από τα αποτελέσματα της Dell. Σε υψηλό 3 μηνών ο χρυσός.

Ειδικότερα οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο μπορεί να αυξήθηκαν κατά 4,3% ωστόσο η αύξηση ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιπλέον τα αποθέματα απούλητων κατοικιών διολίσθησαν σε χαμηλό επτά ετών καθώς όπως αναφέρουν οι αναλυτές η μείωση των τιμών και η βελτίωση της οικονομίας συνέβαλαν στην αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση της Wall, πιέσεις εκδηλώθηκαν στον τεχνολογικό κλάδο, με πρωταγωνιστή των απωλειών τη μετοχή της Dell η οποία υποχώρησε 6% μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η διοίκηση.

Αντίστοιχα, απώλειες 1,2% και για την ανταγωνίστρια εταιρία της Dell, την Hewlett-Packard η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Παράλληλα, ισχυρές πιέσεις σημειώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Bank of America να υποχωρεί 1,3%, της Citigroup 2,9% και της Wells Fargo 1,2%.

Απογοητευτικά τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Ευρώπη και Κίνα.

Συγκεκριμένα ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ στην Ευρώπη έδειξε αναπάντεχη μείωση της δραστηριότητας τον Φεβρουάριο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης μεταποίησης της Κίνας παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης.

Αρνητικά επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία και η υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch σε C από CCC.

Στην αγορά συναλλάγματος, υψηλό 7 μηνών έπιασε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 80,22 γεν ενώ σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με χθες παρέμεινε η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου στα 1,32 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά 0,1% -αφού πρώτα χθες έπιασε υψηλό 9 μηνών- στα 106,10 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,6% στα 1.771 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 11,2% στα 3,16 δολ. και το δικαίωμα της με απώλειες 1,6% στα 19,10 δολάρια.

Στη Wall o Dow υποχώρησε 0,21%, στις 12.938,75 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,34% στις 1.357,63 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,52%, στις 2.933,17 μονάδες.

Η συρρίκνωση του κλάδου μεταποίησης και η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη, μαζί με τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, πίεσαν σε χαμηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,2% χαμηλότερα στις 5.917 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,93% στις 6.844 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,52% στις 3.447 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v