Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στην Wall Street

Θετική παραμένει η ψυχολογία στις αγορές, αν και οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της αργίας της Wall και της πολυαναμενόμενης ψήφισης του ελληνικού προγράμματος, την Δευτέρα.

Θετική παραμένει η ψυχολογία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της αργίας της Wall Street και της αναμενόμενης ψήφισης του ελληνικού προγράμματος, την Δευτέρα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 12.932 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,08% στις 1.359 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,37% στις 2.949 μονάδες.

Τέσσερις μετοχές ενισχύονται έναντι τριών που υποχωρούν στο New York Stock Exchange όπου ο όγκος των συναλλαγών στις πρωινές ώρες ανέρχεται στις 418 εκατ. μετοχές. 

Η Wall Street απεκόμισε εύρωστα κέρδη χθες, μετά την ανακοίνωση μείωσης του αριθμού νέων ανέργων στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών καθώς και τις ελπίδες για έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ο δείκτης Dow προσέγγισε χθες σε απόσταση λιγότερη των 100 μονάδων από το επίπεδο των 13.000 μονάδων, ενώ ο S&P κινείται κοντά στα υψηλά του 2011.

Από το στατιστικό μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο και 2,9% στο 12μηνο.

Επιπλέον, ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης, που έχει προγνωστική αξία, αυξήθηκε 0,4% τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας άνοδο επί 4ο συνεχόμενο μήνα.


Από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα η Gilead Sciences, η H.J. Heinz και η Applied Materials.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν, αντλώντας στήριξη από στατιστικές ανακοινώσεις και επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Κέρδη επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση απεκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 6,5 μηνών, με την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό πακέτο στήριξης και την αποφυγή χρεοκοπίας.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,34% στις 5.905 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,42% στις 6.848 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 1,37% υψηλότερα στις 3.440 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,8% στην εβδομάδα.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 65 σεντς στα 102,96 δολ. ανά βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς στα 1.722 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v