Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VW και Peugeot θα δανειστούν από το LTRO της ΕΚΤ

Η Volkswagen και η Peugeot Citroen θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα δανεισμού της ΕΚΤ που είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθά τις τράπεζες της ευρωζώνης.

VW και Peugeot θα δανειστούν από το LTRO της ΕΚΤ
Η Volkswagen και η Peugeot Citroen θα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθά τις εμπορικές τράπεζες της ευρωζώνης.

Η κίνηση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών εντάσσεται στην προσπάθεια διευκόλυνσης του κόστους δανεισμού τους.

Η γερμανική VW ανακοίνωσε ότι μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει πρόσβαση στην δεύτερη φάση του προγράμματος μακροχρόνιας χρηματοδότησης της ΕΚΤ (longer-term refinancing operations -LTRO), με το οποίο η κεντρική τράπεζα διαθέτει απεριόριστα ποσά σε τριετή δάνεια προς τις τράπεζες.
 
Η γαλλική Peugeot-Citroen έχει επίσης ανακοινώσει ότι ο τραπεζικός βραχίονάς της Banque PSA συνομιλεί με την ΕΚΤ για δανεισμό και σκοπεύει να προσφέρει εγγυήσεις ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Η πρώτη φάση του LTRO πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, ενώ η 2η αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Αν και το LTRO δεν προσφέρεται σε εταιρίες, η VW και η Peugeot θα έχουν πρόσβαση μέσω των τραπεζικών βραχιόνων τους, τους οποίους χρησιμοποιούν για την παροχή προσωπικών δανείων για αγορά αυτοκινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v