Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στην Wall Street

Στασιμότητα προκαλούν στην Wall τα απογοητευτικά μεγέθη μεταποίησης σε Κίνα και Ευρώπη και η ελληνική υποβάθμιση από Fitch. "Κορεσμένοι" οι αγοραστές κοντά στα πολυετή υψηλά. Βουτιά Dell. Απώλειες ευρωαγορών.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την μεταποίηση σε Κίνα και Ευρώπη προκαλούν σταθεροποιητική, μικτή εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αναζητεί την επόμενη κατεύθυνση μετά την αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 12.953 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,07% στις 1.362 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,11% στις 2.949 μονάδες.

Χθες εκδηλώθηκε εύρωστο ράλι στην Wall Street, που στήριξε τον δείκτη Dow σε απόσταση αναπνοής από τις 13.000 μονάδες για πρώτη φορά σε 4 χρόνια και τον Nasdaq από τις 3.000 μονάδες.

Πάντως η αποτυχία του S&P 500 να κλείσει πάνω από το τεχνικά σημαντικό επίπεδο των 1.370 μονάδων σηματοδοτεί ότι η αγορά είναι ευάλωτη σε βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι αγοραστές στην Wall Street είναι «κορεσμένοι» και θα χρειαστεί νέο έναυσμα για να επιδιωχθούν νέα υψηλά.

Από τις αρχές του έτους ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 8,5%, ο Dow 6,5% και ο Nasdaq 14%.

Ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ στην Ευρώπη έδειξε αναπάντεχη συρρικνωση της δραστηριότητας τον Φεβρουάριο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης μεταποίησης της Κίνας παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης.

Αρνητικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία και η υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch σε C από CCC.

Ανησυχίες προκαλεί επίσης η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου, που απειλεί να υπονομεύσει περαιτέρω τις καταναλωτικές δαπάνες. Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στο Nymex ξεπέρασε τα 105 δολάρια ανά βαρέλι και αυτή την ώρα διαμορφώνεται με άνοδο 21 σεντς στα 106,04 δολ. ανά βαρέλι.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Dell «βουλιάζει» 6,5% μετά τα απογοητευτικά κέρδη δ΄ τριμήνου που ανακοινωσε.

Αποτελέσματα ανακοινώνει σήμερα επίσης η Toll Brothers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v