Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένωση δυνάμεων εξετάζουν Peugeot και GM

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται PSA Peugeot Citroen και General Motors για τη δημιουργία συμμαχίας. Σχέδιό τους να κατασκευάζουν από κοινού αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες.

Ένωση δυνάμεων εξετάζουν Peugeot και GM
Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται PSA Peugeot Citroen και General Motors για τη δημιουργία συμμαχίας ως προς την κατασκευή αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Επί τάπητος τίθεται το ενδεχόμενο να κατασκευάζουν από κοινού οι δύο εταιρείες κινητήρες, συστήματα μετάδοσης της κίνησης και πλήρη αυτοκίνητα τα οποία θα πωλούνται στη συνέχεια με το brand name της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το θέμα αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις και αναφέρει ότι στόχος είναι η τελική συμφωνία να ανακοινωθεί στο Motor Show της Γενεύης τον Μάρτιο.

Επισημαίνεται ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή ανταλλαγής μετοχών μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Financial Times αποκαλύπτουν ωστόσο, πως οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προσεγγίσει και άλλους παίκτες του κλάδου, καθώς αναζητούν τρόπους ανάκτησης της κερδοφορίας τους στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η Peugeot Citroen και η GM’s Opel/ Vauxhall είναι δύο από τις εταιρίες του κλάδου με τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Η Peugeot αναζητά εταίρο από το 2009, όταν ο πρόεδρος της Thierry Peugeot δήλωσε ότι θα ήταν ανοιχτός σε πρόταση συμμαχίας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα, η GM ανακοίνωσε ότι η μονάδα της Opel κατέγραψε ζημίες 747 εκατ. ευρώ και δήλωσε πως σχεδιάζει νέα στρατηγική ώστε να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση των συνθηκών στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v