Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε: Πάγωσε κοινοτικά κονδύλια για Ουγγαρία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη το πάγωμα κοινοτικών κονδυλιών € 495 εκατ. προς την Ουγγαρία, ένα μέτρο δεν έχει επιβάλλει ποτέ στο παρελθόν. Άδικη χαρακτήρισε την απόφαση η ουγγρική κυβέρνηση.

Ε.Ε: Πάγωσε κοινοτικά κονδύλια για Ουγγαρία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη το πάγωμα κοινοτικών κονδυλιών € 495 εκατ. προς την Ουγγαρία, ένα μέτρο που δεν έχει επιβάλλει ποτέ στο παρελθόν.

"Η κίνηση ακολούθησε επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς την ουγγρική κυβέρνηση, καλώντας την να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος" ανακοίνωσε η Επιτροπή.

H πρόταση της Κομισιόν να παγώσει τα διαρθρωτικά ταμεία για την Ουγγαρία από το 2013 είναι "άδικη και αβάσιμη", απάντησε σε ανακοίνωση της η ουγγρική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη της όλα τα στοιχεία, αγνοώντας ότι το έλλειμμα της Ουγγαρίας υποχώρησε το 2011 κάτω από το 3% για πρώτη φορά μετά την εισαγωγή της στην Ε.Ε. και ότι θα παραμείνει κάτω από το 3% και το 2012.

"Καθώς η Επιτροπή υπολόγισε το έλλειμμα του 2013 στο 3,25%, η κυβέρνηση έλαβε επιπρόσθετα μέτρα που θα μειώσουν το έλλειμμα του επόμενου χρόνου κατά 0,4%, κρατώντας το κάτω από το 3%" ανέφερε η κυβέρνηση.

"Η σημερινή πρόταση της Επιτροπής εγείρει ερωτήματα και από νομική άποψη και είναι αντίθετη στο πνεύμα των συνθηκών, καθώς σκοπεύει να επιβάλλει κυρώσεις βασιζόμενη σε μελλοντικά γεγονότα" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v