Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Obama:Προτείνει μείωση φόρου επιχειρήσεων στο 28%

Η κυβέρνηση Obama θα προτείνει μείωση του ανώτατου συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 28% και θα ισοφαρίσει την περικοπή με κατάργηση δεκάδων φορολογικών ελαφρύνσεων που χρησιμοποιούν σήμερα οι επιχειρήσεις.

Obama:Προτείνει μείωση φόρου επιχειρήσεων στο 28%
Η κυβέρνηση Obama θα προτείνει μείωση του ανώτατου συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 28% και θα ισοφαρίσει την περικοπή με κατάργηση δεκάδων φορολογικών ελαφρύνσεων που χρησιμοποιούν σήμερα οι επιχειρήσεις για να χαμηλώσουν τους συντελεστές φορολόγησης, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους.

Το σχέδιο, που δρομολογείται επί ένα χρόνο και πλέον, συνιστά την πρώτη επίσημη «επίθεση» του Αμερικανού προέδρου για την μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, ο οποίος κατά τους περισσότερους ειδικούς εκτιμάται ότι χρειάζεται επειγόντως αναμόρφωση μετά από πολλά χρόνια «φορτώματος» με ειδικές ρυθμίσεις.

Αναμένεται να ξεσπάσει μεγάλη αντιπαλότητα στο Κογκρέσο, όταν αποσαφηνιστεί ποια από αυτά τα «παράθυρα» προτείνεται να κλείσουν.

Στις προτάσεις γίνεται πάντως ειδική πρόβλεψη για τον κλάδο μεταποίησης, όπου ο συντελεστής μειώνεται στο 25%, και προτείνεται επίσης ελάχιστη φορολόγηση των κερδών που αποκτήθηκαν σε χώρες χαμηλής φορολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v