Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας

Κυβερνητική κρίση ενδεχομένως να προοιωνίζεται η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας, Kevin Rudd. Δημοσιεύματα εκτιμούν ότι η κίνηση στοχεύει στην ανατροπή της πρωθυπουργού Julia Gillard.

Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας
Κυβερνητική κρίση ενδεχομένως να προοιωνίζεται η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας Kevin Rudd. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση στοχεύει στην ανατροπή της πρωθυπουργού Julia Gillard.

Ο κ. Rudd δήλωσε πως θα συζητήσει τις επόμενες κινήσεις του με φίλους και συγγενείς του και πως θα προβεί σε ανακοινώσεις προτού ξεκινήσουν οι εργασίες του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

«Αισθάνομαι ότι δεν έχω πλέον την υποστήριξη της πρωθυπουργού, Julia Gillard και δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ των καθηκόντων μου. Δεν μπορώ να είμαι υπουργός Εξωτερικών αν δεν με στηρίζει η πρωθυπουργός. Η παραίτησή μου είναι ότι πιο έντιμο μπορούσα να κάνω» είπε ο κ. Rudd και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα κυρίαρχο ερώτημα για τους συναδέλφους μου και αυτό είναι το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για να νικήσει τον Tony Abbott» αναφερόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισημαίνεται ότι ο Rudd είχε διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του και πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως θα το πράξει και τώρα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η φημολογία για επικείμενη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας εκ μέρους του έχει εξελιχθεί σε «σαπουνόπερα», έχει διχάσει την κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα και υπονομεύει καθημερινά το έργο της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v