Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ήπια κέρδη αφομοιώνει η Wall την συμφωνία

Σταθεροποιητικά αντιδρούν οι αγορές στην 2η ανάγνωση της πολυπόθητης συμφωνίας για την Ελλάδα. Ηπια κέρδη στην Wall μετά την αργία, φλερτάρει τις 13.000 ο Dow και τις 3.000 ο Nasdaq. Διόρθωση ευρωαγορών.

Εφαρμόζοντας το κλασικό χρηματιστηριακό ρητό «αγοράζουμε την φήμη, πουλάμε το γεγονός», τα διεθνή χρηματιστήρια αντιδρούν σταθεροποιητικά στην υπογραφή της πολυαναμενόμενης συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας, με ακόμη και το ευρώ να χάνει τα αρχικά του κέρδη.

«Υπάρχει μια γενική αίσθηση ανακούφισης με την επισφράγιση της συμφωνίας, αλλά παραμένουν αρκετές ανησυχίες,» τονίζει διεθνής αναλυτής.

Πάντως η Wall Street, που δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας, "καλύπτει έδαφος" από την χθεσινή άνοδο στις διεθνείς αγορές.
 
Μετά από μικτό, ευμετάβλητο άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,37% και διαμορφώνεται στις 13.000 μονάδες, κατακτώντας το ψυχολογικό αυτό φράγμα για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια (από τον Μάιο 2008), ο S&P κερδίζει 0,26% στις 1.365 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,39% κατακτώντας επίσης το «φράγμα» των 3.000 μονάδων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν απώλειες για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα, έχοντας νωρίτερα αναρριχηθεί ως τα υψηλά 7 μηνών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,29% στις 5.928 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,65% στις 6.903 μονάδες, ενώ ο CAC καταγράφει πτώση 0,55% στις 3.454 μονάδες.

Το ευρώ κινείται αυτή την ώρα στο 1,32 δολ. με άνοδο 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Αναλυτές τονίζουν ότι οι επενδυτές εφαρμόζουν το “buy the rumour, sell the fact” καθώς αφομοιώνουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και αποτιμούν την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, που παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, όπως αποκαλύπτει και η έκθεση της τρόικα για την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου, μετά την χθεσινή εκτίναξη τιμών σε αντίδραση της απαγόρευσης των ιρανικών εξαγωγών προς Βρετανία και Γαλλία.
Αυτή την ώρα το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού στο Nymex ενισχύεται 1,35 δολ. στα 104,59 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά τα λοιπά στην Wall Street, η μετοχή της Wal-Mart Stores υποχωρεί 2,4% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών δ΄ τριμήνου 15%.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης η Home Depot Inc και η Kraft Foods

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v