Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: Το ΔΝΤ μπορεί να συνεισφέρει 23 δισ.€

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να συνεισφέρει έως 23 δισ. ευρώ στο ελληνικό "πακέτο", ωστόσο θα πρέπει να αποφασίσει το διοικητικό του συμβούλιο, δήλωσε ο W. Schaeuble.

Schaeuble: Το ΔΝΤ μπορεί να συνεισφέρει 23 δισ.€
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να συνεισφέρει έως 23 δισ. ευρώ στο ελληνικό "πακέτο", εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, όπως μεταδίδει το Reuters. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει το διοικητικό του συμβούλιο.

«Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα», δήλωσε ο W. Schaeuble σε συνέντευξη τύπου. «Έχει προτείνει ένα σύνολο 13 δισ. ευρώ, συν τα 10 δισ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί από το πρώτο πρόγραμμα. Όμως, η τελική απόφαση συμμετοχής θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ στην επόμενη συνεδρίασή του».

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η πλειοψηφία της Bundestag θα εγκρίνει το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk εάν πιστεύει πως η Bundestag θα εγκρίνει τη συμφωνία, δήλωσε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Είπε επίσης πως θα ενισχυθεί η Task Force της Κομισιόν στην Ελλάδα προκειμένου να βελτιωθεί η επιτήρηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και να βοηθηθεί η Αθήνα. «Συμφωνήσαμε με την Κομισιόν ότι η ομάδα της στην Ελλάδα θα ενισχυθεί σημαντικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v