Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Δύσκολο το περιβάλλον για τις τράπεζες

Τα προβλήματα χρηματοδότησης για τις τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν παρά τα τριετή δάνεια της ΕΚΤ, διαπιστώνει η Standard & Poor’s σε έκθεσή της.

S&P: Δύσκολο το περιβάλλον για τις τράπεζες
Τα προβλήματα χρηματοδότησης για τις τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν παρά τα τριετή δάνεια της ΕΚΤ, διαπιστώνει η Standard & Poor’s σε έκθεσή της. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει ότι παρά την ένεση ρευστότητας των 489 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, «το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης αντιμετωπίζει δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης».

Η S&P επισημαίνει ότι μετά την πρωτοφανή στήριξη του τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ, «η διατραπεζική αγορά παραμένει επιφυλακτική και τα premium κινδύνου που πληρώνουν οι τράπεζες για τον δανεισμό τους εξακολουθούν να είναι υψηλά».

Οι αναλυτές της S&P προβλέπουν ότι οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης θα συνεχίσουν να λειτουργούν «αμυντικά, χτίζοντας αποθέματα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, ρευστοποιώντας τοποθετήσεις κινδύνου ώστε να ανταποκριθούν στους νέους ρυθμιστικούς κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας» «Εκτιμούμε ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν τη διαδικασία απομόχλευσης» αναφέρει η S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v