Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση στηρίζει την Wall Street

Σταθεροποιητική παραμένει και σήμερα η εικόνα στην Wall, μετά το ανοδικό σερί που έχει στηρίξει τον δείκτη Dow σε άνοδο 6% μέχρι σήμερα στο έτος. Ευνοϊκά μεγέθη από την αγορά εργασίας, στο επίκεντρο το πετρέλαιο.

Σταθεροποιητική παραμένει και σήμερα η εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το ανοδικό σερί που έχει στηρίξει τον δείκτη Dow σε άνοδο 6% μέχρι σήμερα στο έτος.

Τα αρνητικά αποτελέσματα μεγάλων ευρω-τραπεζών και η πρόβλεψη της Κομισιόν για ήπια ύφεση στην ευρωζώνη επιβάρυναν αρχικά την επενδυτική ψυχολογία, αλλά τα καλά μεγέθη από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ συγκράτησαν τις πιέσεις και στήριξαν τους δείκτες σε θετικό "γύρισμα".

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 12.985 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0, 21% στις 1.361 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,53% υψηλότερα στις 2.949 μονάδες.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ παρέμειναν στις 351.000, όσες και στην εβδομάδα που είχε προηγηθεί. σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η ανακοίνωση έχει θετική υποδοχή, καθώς το μέγεθος ήταν χαμηλότερο του αναμενόμενου και επιπλέον παραμένει κάτω από το κρίσιμο όριο των 400.000, γεγονός που σηματοδοτεί τάσεις βελτίωσης στην αμερικανική απασχόληση.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν χαμηλότερα και οι ευρωπαϊκές αγορές «γύρισαν» σε απώλειες όταν η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι προβλέπει είσοδο της ευρωζώνης «σε ήπια ύφεση» το 2012.

Πάντως στον αντίποδα στήριξη προσέφερε στην συνέχεια η ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης αύξησης στον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo στην Γερμανία.

Ετσι αυτή την ώρα η εικόνα στις ευρωαγορές είναι μικτή και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,32% στις 5.935 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,35% στις 6.820 μονάδες, ενώ ο CAC σημειώνει άνοδο 0,15% στις 3.453 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με διορθωτική εικόνα, κατόπιν τριήμερης ανόδου, χθες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο σήμερα, η μετοχή της Vivus εκτινάσσεται 100% και πλέον μετά την έγκριση της Food and Drug Administration για το διαιτητικό σκεύασμα Qnexa.

Στον φαρμακευτικό κλάδο με άνοδο 3% αντιδρά και ο τίτλος της Novo Nordisk μετά την έγκριση σκευάσματος κατά της παχυσαρκίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο τεχνολογικός κλάδος.

Η μετοχή της Hewlett-Packard υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 44%.

Η Apple βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων στην Καλιφόρνια.

Με ήπια άνοδο αντιδρά η Target στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ για την συνέχεια αναμένονται τα αποτελέσματα της Safeway και της American International Group.

Η τιμή του πετρελαίου παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ σε ευρώ και στερλίνες. Αυτή την ώρα στις συναλλαγές στην Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο Απριλίου του πετρελαίου κερδίζει 4 σεντς στα 106,32 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή στο συμβόλαιο του χρυσού κινείται 7 δολ. υψηλότερα στα 1.778,2 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v