Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνουν τις ευρωθέσεις τα prime money funds ΗΠΑ

Τα αμερικανικά κεφάλαια της prime αγοράς χρήματος έχουν το τελευταίο διάστημα αυξήσει το άνοιγμά τους στις τράπεζες της ευρωζώνης μετά από πολλούς μήνες έντονης συρρίκνωσης.

Αυξάνουν τις ευρωθέσεις τα prime money funds ΗΠΑ
Τα αμερικανικά κεφάλαια της prime αγοράς χρήματος έχουν το τελευταίο διάστημα αυξήσει το άνοιγμά τους στις τράπεζες της ευρωζώνης μετά από πολλούς μήνες έντονης συρρίκνωσης, αλλά πάντως αυτή η καίρια πηγή χρηματοδότησης για το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει επιφυλακτικό απέναντι στους κινδύνους, σύμφωνα με έρευνα της Fitch.

Το άνοιγμα των 10 μεγαλύτερων prime money funds των ΗΠΑ στις τράπεζες της ευρωζώνης ενισχύθηκε στο 11% ή 73,8 δισ. δολ. επί του συνόλου των υπό διαχείριση ενεργητικών στα τέλη Ιανουαρίου, έναντι κάτω από το 10% τον Δεκέμβριο. Τα κεφάλαια στην prime money market των ΗΠΑ ανέρχονται συνολικά σε 1,44 τρισ. δολ. σε ενεργητικά.

Τον Μάιο το άνοιγμα των κορυφαίων κεφαλαίων της αγοράς χρήματος στις τράπεζες της ευρωζώνης, διαμορφωνόταν σε ποσοστό 31% ή 234 δισ. δολάρια αλλά διολίσθησε κάθετα εξαιτίας των ανησυχιών για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Η πρόσφατη ανάκαμψη αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στους μηχανισμούς μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v