Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό "γύρισμα" στην Wall Street

Η διατήρηση του αριθμού νέων ανέργων σε χαμηλό 4 ετών στηρίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο σε ανοδική επαναφορά. Στο επίκεντρο τεχνολογία, λιανική και φάρμακα λόγω αποτελεσμάτων. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Η διατήρηση του αριθμού των νέων ανέργων σε χαμηλό 4 ετών στηρίζει σε ήπια άνοδο τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τα αρνητικά αποτελέσματα μεγάλων ευρω-τραπεζών και η πρόβλεψη της Κομισιόν για ήπια ύφεση στην ευρωζώνη επιβάρυναν αρχικά την επενδυτική ψυχολογία, αλλά τα καλά μεγέθη από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ συγκράτησαν τις πιέσεις και στήριξαν τους δείκτες σε θετικό "γύρισμα".

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 12.985 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0, 21% στις 1.361 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,53% υψηλότερα στις 2.949 μονάδες.

Η αναλογία των κερδισμένων/χαμένων μετοχών διαμορφώνεται στις περίπου τρεις προς μια στο New York Stock Exchange, με τον όγκο συναλλαγών στις πρωινές συναλλαγές στα σχεδόν 190 εκατ. μετοχές.

Χθες η Wall Street έκλεισε με διορθωτική εικόνα, κατόπιν τριήμερης ανόδου, με τον δείκτη Dow να εμφανίζει άνοδο 6% μέχρι σήμερα στο έτος.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ παρέμειναν στις 351.000, όσες και στην εβδομάδα που είχε προηγηθεί, στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών.

Η ανακοίνωση έχει θετική υποδοχή, καθώς το μέγεθος ήταν χαμηλότερο του αναμενόμενου και επιπλέον παραμένει κάτω από το κρίσιμο όριο των 400.000, γεγονός που σηματοδοτεί τάσεις βελτίωσης στην αμερικανική απασχόληση.

Από το επιχειρηματικό πεδίο σήμερα, η μετοχή της Vivus εκτινάσσεται 100% και πλέον μετά την έγκριση της Food and Drug Administration για το διαιτητικό σκεύασμα Qnexa.

Στον φαρμακευτικό κλάδο με άνοδο 3% αντιδρά και ο τίτλος της Novo Nordisk μετά την έγκριση σκευάσματος κατά της παχυσαρκίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο τεχνολογικός κλάδος.

Η μετοχή της Hewlett-Packard υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 44%.

Η Apple βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων στην Καλιφόρνια.

Με ήπια άνοδο αντιδρά η Target στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στον αντίποδα η Safeway διολισθαίνει 8,6%.

Στη συνέχεια αναμένονται τα αποτελέσματα της American International Group.

Με ράλι τιμών αντιδρά η μετοχή της Sears στην ανακοίνωση ότι θα απεκδυθούν ορισμένες δραστηριότητες και θα πωληθούν 11 καταστήματα για να μειωθούν οι ζημίες.

Οι εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ σε ευρώ και στερλίνες. Αυτή την ώρα στις συναλλαγές στην Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο Απριλίου του πετρελαίου υποχωρεί 27 σεντς στα 106 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή στο συμβόλαιο του χρυσού κινείται 7 δολ. υψηλότερα στα 1.778,2 δολ. ανά ουγκιά.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν χαμηλότερα και επιφυλακτικό κλίμα και μικτά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό την «καταιγίδα» ανακοινώσεων τραπεζικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 5.938 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,5% στις 6.809 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε αμετάβλητος στις 3.447 μονάδες.

Οι πιέσεις ήταν εντονότερες στον ευρωπαϊκό Νότο, με τον δείκτη ΜΙΒ στο Μιλάνο να υποχωρεί 1,48% και τον ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη 1,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v