Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά κατοικιών στήριξε την Wall Street

Με κέρδη έκλεισε η Wall, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν περαιτέρω βελτίωση στην αγορά κατοικιών των ΗΠΑ. Ενδοσυνεδριακό υψηλό 4ετίας για τον S&P.

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν περαιτέρω βελτίωση στην αγορά κατοικιών των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο δείκτης S&P 500 άγγιξε ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall είχαν ξεκινήσει τη συνεδρίαση στο «κόκκινο», μετά την ανακοίνωση των G20 ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πρώτα να ενισχύσουν το οικονομικό τους «τείχος ασφαλείας» πριν τα άλλα κράτη δώσουν περισσότερα χρήματα στο ΔΝΤ.

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση βελτιώθηκε μετά την ανακοίνωση του National Association of Realtors ότι ο δείκτης των πωλήσεων εκκρεμών κατοικιών άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010.

Εν τω μεταξύ, το βέδωσε το «πράσινο φως» για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Πέραν όμως της Ευρώπης, οι επενδυτές είχαν την προσοχή στραμμένη και στην αγορά πετρελαίου. Με πτώση της τάξης του 1,09% έκλεισε η τιμή του β(σειρά Απριλίου’12) στα $108,56/βαρέλι , ενώ ο χρυσός (σειρά Απρ.’12) έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα $1774,90/ουγκιά με οριακές απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες (-0,01%) στις 12.981,51 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,14% έκλεισε ο δείκτης βστις 1.367,59 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,08% έκλεισε ο δείκτης Nasdaq στις 2.966,16 μονάδες.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 1,21% στα 3,26 δολ. και το δικαίωμα της με απώλειες 2,24%στα 18,96 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v