Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζαμάικα: Ζητά "ελληνικού τύπου" διάσωση από ΔΝΤ

Η πρωθυπουργός της Τζαμάικα κ. Portia Simpson Miller, δήλωσε ότι η χώρα της θα βοηθιόταν πολύ αν πετύχαινε με «ελληνικού τύπου» συμφωνία διάσωσης, καθώς διαπραγματεύεται νέα δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ.

Τζαμάικα: Ζητά ελληνικού τύπου διάσωση από ΔΝΤ
Η πρωθυπουργός της Τζαμάικα κ. Portia Simpson Miller, δήλωσε ότι η χώρα της θα βοηθιόταν πολύ αν πετύχαινε με «ελληνικού τύπου» συμφωνία διάσωσης, καθώς διαπραγματεύεται νέα δανειακή σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Αν απολαμβάναμε μια διάσωση όπως η Ελλάδα, με την βοήθεια του θεού, η Τζαμάικα θα αναπτυσσόταν και θα άκμαζε,» δήλωσε η πρωθυπουργός. «Γνωρίζουμε ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φτάσουμε στο επίπεδο της Ελλάδας, αλλά αν μας βοηθούσαν άλλες χώρες ή το ΔΝΤ, θα μπαίναμε σε καλό δρόμο,» τόνισε.

Η εξωτική νήσος της Καραϊβικής είχε εξασφαλίσει το 2010 συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων 7,8 δισ. δολ. με πιο μακρές διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, αλλά η συμφωνία κατέρρευσε καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε καμία ενημέρωση στο ΔΝΤ για ένα σχεδόν χρόνο, προσδιόρισε η κα Simpson Miller. Το δανειακό βάρος της Τζαμάικα ήταν 126% του ΑΕΠ το 2011, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v