Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές τάσεις στην Wall Street

Ήπια πτωτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά με τον S&P και πάλι να κλείνει την 9η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, που είναι το καλύτερο σερί κερδοφορίας από τον Ιανουάριο 2004.

Ηπια διορθωτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά με τον S&P και πάλι να κλείνει την 9η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, που είναι το καλύτερο σερί κερδοφορίας από τον Ιανουάριο 2004.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,05% στις 12.972 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,07% στις 1.373 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,06% στις 2.987 μονάδες.

Οι τραπεζικοί κλάδοι συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, καθώς εκτονώνονται οι μεγάλες εντάσεις από το μέτωπο της ευρω-κρίσης χρεών, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να αποκομίζουν κέρδη 3-5% στην εβδομάδα.

Καθώς δεν έχουν προγραμματιστεί οικονομικές ανακοινώσεις και οι επιχειρηματικές ειδήσεις είναι λιγοστές, οι τιμές του πετρελαίου επανέρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο μαύρος χρυσός, παρά την σημερινή διορθωτική του κίνηση, κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 εξαιτίας των εντάσεων της Δύσης με το Ιράν. Το συμβόλαιο Απριλίου αυτή την ώρα υποχωρεί 95 σεντς στα 107,86 δολάρια.

Η Wall Street ολοκλήρωσε χθες την πρώτη συνεδρίαση του έτους με κέρδη. Ο S&P 500 έκλεισε τον Φεβρουάριο με το δυνατότερο δίμηνο ξεκίνημα έτους από το 1987.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, εισάγεται σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 15 δολ. ανά μετοχή, ο τίτλος της εταιρίας εκθέσεων ντόπιων επιχειρήσεων Yelp.

Ο τίτλος της Zynga κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση εισαγωγής νέας πλατφόρμας παιχνιδιών, που δεν θα λειτουργούν μόνο μέσω Facebook.

Από το μέτωπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, η Big Lots Inc. αντιδρά με πτώση 2,23% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά πάντως οι τράπεζες συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, αντλώντας αισιοδοξία από τα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας της ΕΚΤ και την ευρύτερη πρόοδο της ευρωζώνης για την εκτόνωση της κρίσης χρεών.

Ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 Banking, ο οποίος εμφάνισε τις χειρότερες επιδόσεις το 2011 με πτώση 32%, έχει ενισχυθεί 19% από τις αρχές του έτους.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί αυτή την ώρα 0,23% στις 5.917 μονάδες, ο DAX σημειώνει απώλειες 0,35% στις 6.917 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,04% στις 3.501 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v