Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδίαια πτώση για τον Dow Jones

Οι ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου οδήγησαν σε ήπιες απώλειες τη Wall Street. Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τη μετοχή της Υelp με άνοδο 63%. Εβδομαδιαία άνοδος για S&P και Nasdaq. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Οι ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου οδήγησαν σε ήπιες απώλειες τη Wall Street. Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τη μετοχή της Υelp με άνοδο 60%. Εβδομαδιαία άνοδος 0,3% για S&P και 0,4% Nasdaq. Εβδομαδίαια πτώση 0,1% για τον Dow.

Πρωταγωνιστής των σημερινών απωλειών στη Wall Street ήταν ο ενεργειακός κλάδος μετά την χθεσινή εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στα 110 δολάρια ανά βαρέλι με αφορμή φήμες για έκρηξη αγωγού στη Σαουδική Αραβία.

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2,1% στα 106,55 δολάρια με τους τίτλους των Chevron και Exxon Mobil να υποχωρούν 0,5% και 0,8% αντίστοιχα. Πτώση 0,7% και για τον χρυσό στα 1.709,80 δολ./oz.

Τις πιέσεις στη Wall φαίνεται να συγκράτησαν για άλλη μια φορά τα καλά οικονομικά στοιχεία της τελευταίας περιόδου.

Άλλωστε όπως αναφέρεται στο Bloomberg, η μεγαλύτερη 6μηνιαία αύξηση των τελευταίων 5 ετών στους μισθούς των εργαζομένων στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση και στις καταναλωτικές δαπάνες.

Ειδικότερα οι μισθοί στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 197 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου ενώ όπως αναφέρει ο αναλυτής της Deutsche Bank Securities Inc., Joseph La Vorgna, “Οι καταναλωτές φαίνεται να διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη πυρρός απ’ όσο αρχικά προβλεπόταν με συνέπεια να αναμένουμε πλέον μεγαλύτερη κατανάλωση το 2012".

Επιπλέον, η ψυχολογία στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζει να βελτιώνεται , καθώς εκτονώνονται οι μεγάλες εντάσεις από το μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, και οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αποκομίζουν κέρδη 3-5% στην εβδομάδα.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για την εταιρία Υelp στη Wall Street με την εν λόγω μετοχή να ενισχύεται έως και 75% για να κλείσει με κέρδη 63%.

Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street ολοκλήρωσε χθες την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου με κέρδη. Ο S&P 500 έκλεισε τον Φεβρουάριο με το δυνατότερο δίμηνο ξεκίνημα έτους από το 1987, ολοκληρώνει σήμερα την 9η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, που είναι το καλύτερο σερί κερδοφορίας από τον Ιανουάριο 2004 κι έχει ανακάμψει 25% από το χαμηλό του Οκτωβρίου.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 1% στα 3,23 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 0,7% στα 19,06 δολάρια.

Στη Wall o Dow υποχώρησε 0,02%, στις 12.977,57 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,33% στις 1.369,63 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,43%, στις 2.976,19 μονάδες.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις διορθωτικές τάσεις της τελευταίας συνεδρίασης.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισε και στην σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος. Η σημερινή άνοδος αποδόθηκε στην αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου από την Goldman Sachs σε «overweight» από «neutral».

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,34% στην συνεδρίαση στις 5.911 μονάδες, ο DAX χαμηλότερα 0,29% στις 6.921 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,04% στις 3.501 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v