Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στη Wall- Χάνει 200 μον. ο Dow

Η συρρίκνωση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ επιφέρει τις χειρότερες απώλειες από τον Δεκέμβριο στην Wall και από τον Νοέμβριο στις ευρωαγορές. Εντονες πιέσεις σε τράπεζες, εμπορεύματα, βαριά βιομηχανία. Αγωνία για το ελληνικό PSI.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Δεκέμβριο υφίσταται ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση συρρίκνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και καθώς «τεντώνουν τα νεύρα» για την συμφωνία ανταλλαγής του ελληνικού χρέους.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,5% στις 12.768 μονάδες, ο S&P με πτώση 1,52% στις 1.343 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με απώλειες 1,46% στις 2.907 μονάδες.

Την ισχυρότερη πτώση εμφανίζουν οι κλάδοι εμπορευμάτων, τραπεζών και βαριάς βιομηχανίας.

Ο S&P 500 έχει χάσει 2,2% της αξίας του σε τρεις συνεδριάσεις και τα κέρδη του στην φετινή χρονιά περιορίζονται αυτή την στιγμή στο 7%.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2011. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρώπη δύσκολα θα αποφύγει την ύφεση και προκύπτουν μια ημέρα μετά την υποβάθμιση της ανάπτυξης της Κίνας, που επίσης προκάλεσε φόβους στον επενδυτικό κόσμο.

Παράλληλα, το Institute of International Finance προειδοποίησε ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε ζημιά ύψους 1 τρισ. ευρώ στην ευρωζώνη, οι ευρωαγορές αντιδρούν αρνητικά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Νοέμβριο (2,7%).
 
Η Commerzbank υποχώρησε 3,9% με επιβάρυνση λόγω της υποβάθμισης από την ING σε "Hold". Η Deutsche Bank υποχώρησε 1,8%.

Η Credit Agricole, η Societe Generale και η BNP εμφάνισαν απώλειες γύρω στο 2-3%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,86% στις 5.765 μονάδες, ο DAX με απώλειες 3,4% στις 6.633 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 3,58% στις 3.362 μονάδες.

Στην Wall Street δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών δεδομένων. Η κύρια οικονομική είδηση της εβδομάδας αναμένεται την Παρασκευή με τα στοιχεία για την ανεργία Φεβρουαρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Bank of America υποχωρεί σχεδόν 3% ενώ η Alcoa σημειώνει πτώση 2,7%.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Nutrisystem βουλιάζει 10% εξαιτίας μεγάλων ζημιών στο τρίμηνο.

Η Monster Worldwide ενισχύεται 7% μετά την ανακοίνωση ότι προσέλαβε συμβούλους για αναζήτηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων.

Η Stage Stores Inc. ανακοίνωσε αύξηση κερδών τριμήνου 2,3%.

Η Wall Street έκλεισε χθες με ήπιες απώλειες.

Το πετρέλαιο κινείται με πτώση 2% μετά την ευρωπαϊκή πρόσκληση στο Ιράν για επανέναρξη των συνομιλιών για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 2% κάτω από τα 105. ανά βαρέλι σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v