Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία: Δημοψήφισμα για το ευρώ ζητά το PVV

To ολλανδικό "Κόμμα για την Ελευθερία" επιθυμεί την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ, μετέδωσε η De Telegraaf την Τρίτη, σε συνέντευξη με τον αρχηγό του κόμματος Geert Wilders.

Ολλανδία: Δημοψήφισμα για το ευρώ ζητά το PVV
To ολλανδικό "Κόμμα για την Ελευθερία" (VVP) επιθυμεί την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ, ανέφερε σε συνέντευξη στη De Telegraaf ο αρχηγός του κόμματος, Geert Wilders.

"Το ευρώ δεν είναι υπέρ των συμφερόντων του ολλανδικού λαού" δήλωσε την Τρίτη ο κ. Wilders στην ολλανδική εφημερίδα.

"Θέλουμε να είμαστε οι κύριοι του οίκου μας και της χώρας μας, οπότε λέμε ναι στο ολλανδικό φιορίνι. Φέρτε το" τόνισε ο κ. Wilders.

Ο κ. Wilders υποστήριξε ότι η έξοδος από το ευρώ θα είχε μεγάλο οικονομικό κόστος τα πρώτα χρόνια, αλλά ως το 2014 η χώρα θα έχει ανακτήσει τις απώλειες.

Ο αρχηγός του κόμματος της ελευθερίας έλαβε την απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά από έρευνα που παρέλαβε από την αγγλική Lombard Street Research.

Η έκθεση εκτιμά ότι η Ολλανδία δεν επωφελείται από την συμμετοχή της στο ευρώ και προβλέπει ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα κράτη μέλη του πυρήνα θα πρέπει να δαπανήσουν €1,3 τρισ. με €2,4 τρισ. για την στήριξη της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v