Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασαν 11,3 δισ.$ σε μια μέρα οι πάμπλουτοι

Εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των χρηματιστηρίων χθες, οι 20 πλουσιότεροι κάτοικοι του πλανήτη όπως ο Warren Buffett και οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες των LVMH και Inditex, έχασαν συνολικά 11,3 δισ. δολάρια σε μια ημέρα.

Έχασαν 11,3 δισ.$ σε μια μέρα οι πάμπλουτοι
Οι 20 πλουσιότεροι κάτοικοι του πλανήτη έχασαν συνολικά 11,3 δισ. δολάρια χθες εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των χρηματιστηρίων.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στο αμερικανικό χρηματιστήριο υπέστη χθες την χειρότερη πτώση μέχρι στιγμής στο έτος με απώλειες 1,5%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Νοέμβριο (2,7%) κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600.

Εξαιτίας της διολίσθησης στις αγορές, ο επενδυτικός γκουρού Warren Buffett, που καταλαμβάνει την 3η θέση στον δείκτη Bloomberg Billionaires ο οποίος μετρά καθημερινά τις περιουσίες των μελών του, έχασε 407,3 εκατ. δολάρια.

Οι δύο Ευρωπαίοι μεγιστάνες του λιανικού εμπορίου Bernard Arnault (LVMH) και Amancio Ortega (Inditex) έχασαν και οι δύο μαζί περίπου 1,2 δισ. δολ., ενώ ο Ινδός Lakshmi Mittal υπέστη ζημιά 918 εκατ. δολ. ή 4% κι έχασε την θέση του στο Top20, πέφτοντας στο Νο21 της λίστας.

Τον αντικατέστησε στον κατάλογο ο Ιταλός Michele Ferrero, η εταιρία του οποίου παρασκευάζει τις σοκολάτες Ferrero Rocher και Nutella και η περιουσία του έχει αυξηθεί 6,6% φέτος.

Τέλος ο Αμερικανός Sheldon Adelson που ελέγχει την αλυσίδα καζίνο Las Vegas Sands είδε να χάνονται 680 εκατ. δολ. από την περιουσία του εξαιτίας της χρηματιστηριακής διολίσθησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v