”Φοβάται” τον πληθωρισμό η Wall Street

Πτωτικές τάσεις εμφανίζονται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να φοβήθηκαν την αναπάντεχη ενίσχυση των τιμών παραγωγού τον Οκτώβριο, εκτιμώντας πως ενδέχεται να οδηγήσει σε πληθωριστικές πιέσεις. Επενδυτικό ενδιαφέρον για Wal-Mart και Home Depot. Διπλασιάζεται το free float της Google.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζονται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να φοβήθηκαν την αναπάντεχη ενίσχυση των τιμών παραγωγού τον Οκτώβριο, εκτιμώντας πως ενδέχεται να οδηγήσει σε πληθωριστικές πιέσεις. Επενδυτικό ενδιαφέρον για Wal-Mart και Home Depot.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 1,7% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έναντι ενίσχυσης 0,1% το Σεπτέμβριο και προσδοκιών της αγοράς για ενίσχυση κατά 0,6%. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα στοιχεία αυτά προοιωνίζουν σημαντική ενίσχυση του πληθωρισμού.

Στήριξη στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones αναμένεται να παράσχουν οι Home Depot και Wal-Mart, μετά από ιδιαίτερα θετικές εταιρικές ανακοινώσεις των δυο εταιριών.

Αναλυτικότερα, η Home Depot, ανακοίνωσε σημαντική ενίσχυση των κερδών τρίτου τριμήνου, ενισχύοντας τις προσδοκίες της για την ανάπτυξη της ετήσιας κερδοφορίας της, στο 19-20% από 14-17%.

Στα 68,5 δισ. δολ. διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Wal-Mart, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πωλήσεις ύψους 69,2 δισ. δολ. Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου του κόσμου ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι είναι καλά προετοιμασμένη για την εορταστική περίοδο.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί η μετοχή της εταιρίας μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, καθώς από σήμερα ”ξεκλειδώνουν” 39,1 εκ. μετοχές, διπλασιάζοντας τον όγκο των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Η UBS ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατον να εκτιμηθεί ο όγκος των εντολών πώλησης. ”Δεν περιμένουμε ιδιαίτερες καθοδικές πιέσεις, αλλά η επιπλέον προσφορά αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή μέσα στους επόμενους μήνες”.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.526,05 μονάδες με απώλειες 0,22%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,44%, στις 2.084,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,24%, στις 1.180,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,62% στις 4.773,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,45% στις 3.803,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.127,28 μονάδες με απώλειες 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v