Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall (update)

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall Street, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν μικρά κέρδη, με αφορμή κυρίως τα ευχάριστα μακροοικονομικά νέα. Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι κύριες ευρωαγορές.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall Street, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν μικρά κέρδη, με αφορμή κυρίως τα ευχάριστα μακροοικονομικά νέα.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά δημοσιεύματα και κυρίως, στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan, που ενισχύθηκε στο 95,5 από 91,7 τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου καλωσορίστηκε από τους επενδυτές, γεγονός που αποτυπώθηκε αμέσως στα futures της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Ο Δείκτης Λιανικών Πωλήσεων σημείωσε οριακή ενίσχυση κατά 0,2% τον Οκτώβριο, έναντι τελευταίας μέτρησης στο 1,5% τον Αύγουστο. Ωστόσο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση του μεγέθους κατά 0,1%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να μείνουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας της Dell Computers, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρονικών υπολογιστών στη χώρα.

Τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Dell ενισχύθηκαν κατά 25% στα 846 εκ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή. Τόσο τα κέρδη όσο και οι εκτιμήσεις της εταιρίας για τα επόμενα οικονομικά τρίμηνα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Pixar Aniation Studios ανακοίνωσε πως τα κέρδη τρίτου τριμήνου της ενισχύθηκαν κατά 70%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις της αγοράς.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει ήδη η μετοχή της Delta Airlines μετά από ανακοίνωση της εταιρίας πως επήλθε συμβιβαστική συμφωνία με τα σωματεία των πιλότων, στο σχέδιο διάσωσης του αερομεταφορέα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.488 μονάδες με κέρδη 0,18%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στις 2.067 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,25%, στις 1.176 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρέθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,36% στις 4.793 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,03% στις 3.835 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.143 μονάδες με κέρδη 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v