Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων στο 2% από τη Fed. Με κέρδη έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές.

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων στο 2% από τη Fed.

Aναλυτικότερα, πτωτικά κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού, με αφορμή τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει η προσφορά του μαύρου χρυσού. Στα 47,5 δολάρια ανά βαρέλι κινείται η τιμή του αμερικανικού αργού.

Εξάλλου, θετικά επιδρά στη διάθεση της αγοράς η νέα αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων στο 2%, κίνηση που υποδηλώνει ότι η Fed δεν ανησυχεί για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Στο μεταξύ, κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το θάνατο του Γ. Αραφάτ πιθανόν να αποτελέσουν πρελούδιο ιστορικών αλλαγών στην πολύπαθη περιοχή.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημειώνει η μετοχή της Coca Cola ύστερα από την περικοπή των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της.

Αντίθετα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Hollywood Enterntainment, κατόπιν της πρότασης για εξαγορά της εταιρίας από την Blockbuster.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Intel, ύστερα από τις αιφνίδιες διοικητικές αλλαγές που ανακοίνωσε.

Στις 10.447 μονάδες κινείται ο Dow Jones σημειώνοντας κέρδη 0,6%, ενώ στις 2.048 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, με κέρδη 0,68%. Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο S&P, με κέρδη 0,6%, στις 1.169 μονάδες.

Οι κύριες ευρωαγορές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Ο FTSE 100 κέρδισε 0,9%, στις 4.776 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,29%, στις 3.833 μονάδες και ο DAX σημείωσε κέρδη 1,02%, στις 4.130 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v