Θετικό κλίμα στη Wall, λόγω συγκράτησης πετρελαίου

Κέρδη εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, αποτυπώνοντας το θετικό κλίμα που δημιουργείται από την συγκράτηση των πετρελαϊκών τιμών και την διακοπή της πτωτικής τροχιάς του αμερικανικού νομίσματος.

Κέρδη εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, αποτυπώνοντας το θετικό κλίμα που δημιουργείται από την συγκράτηση των πετρελαϊκών τιμών και την διακοπή της πτωτικής τροχιάς του αμερικανικού νομίσματος.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διατηρείται κάτω από τα επίπεδα των 1,29 δολ. καθώς οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την αδυναμία του δολαρίου και εκφράζονται απόψεις για συντονισμένο παρεμβατισμό από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.

Η τιμή του πετρελαίου παραμένει κάτω από τα 48,5 δολ. το βαρέλι στο ενεργό συμβόλαιο futures στην αγορά της Νέας Υόρκης, γεγονός στο οποίο συμβάλλουν και οι νέες εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για ενίσχυση της προσφερόμενης ποσότητας του εμπορεύματος από τις χώρες του OPEC από το 2005.

Στις μετοχές υψηλής τεχνολογίας, τα αποτελέσματα της Dell, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ενδέχεται να δώσουν την επόμενη βραχυπρόθεσμη τάση στην κλάδο.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της PeopleSoft, μετά την απόρριψη από τη διοίκηση, της οριστικής προσφοράς από την Oracle για την εξαγορά της εταιρίας έναντι 24 δολ. ανά μετοχή. Η PeopleSoft ανακοίνωσε πως τα περιθώρια κερδοφορίας της θα ξεπεράσουν το 20%.

Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι προβλέπει αδυναμίες στη ζήτηση των προϊόντων της στην Βόρειο Αμερική, τις Φιλιππίνες και τη Γερμανία για το 2005. Η εταιρία δήλωσε ότι προσδοκά μονοψήφιο ποσοστό στον ρυθμό αύξησης της κερδοφορίας της, τονίζοντας ότι ενισχύει τον διαφημιστικό της προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, κατά 400 εκ. δολ.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύστασή της για την Advanced Micro Devices σε ”buy” από ”neutral”, θέτοντας τιμή-στόχο στα 22 δολ. για την μετοχή της εταιρίας ημιαγωγών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.423,05 μονάδες με κέρδη 0,38%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,38%, στις 2.042,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,28%, στις 1.166,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,71% στις 4.767,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,84% στις 3.816,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.119,28 μονάδες με κέρδη 0,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v