Ανοδικές τάσεις μετά από τη Fed στη Wall (update)

Ανοδικές είναι οι τάσεις που διαμορφώνονται για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δεικτες στη Wall Street μετά από την απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων στο 2%. Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Ανοδικές είναι οι τάσεις που διαμορφώνονται για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δεικτες στη Wall Street μετά από την απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων στο 2%. Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Από την συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed, προέκυψε αύξηση των βασικών διατραπεζικών επιτοκίων κατά 0,25%, την τέταρτη για εφέτος, και τη διαμόρφωσή τους στο 2%.

Στα ”φιλικά” δεδομένα για τη σημερινή συνεδρίαση προσμετράται και η ανακοίνωση του εμπορικού ελλείμματος Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ, το οποίο διαμορφώθηκε στα 51,6 δισ. δολ. έναντι προσδοκιών της αγοράς για διατήρηση στα επίπεδα των 54 δισ. δολ. του Αυγούστου.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Cisco Systems, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου λίγο μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης. Τα κέρδη της ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών, σημειώνοντας αύξηση 28,5% αλλά οι πωλήσεις της, καθώς και οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου απογοήτευσαν την αγορά.

Αναταράξεις στον κλάδο των μετοχών ίντερνετ αναμένεται να επιφέρει η ανακοίνωση εκκίνησης της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, η οποία θα ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα εργαλεία των Google και Yahoo.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.425,34 μονάδες με κέρδη 0,37%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,02%, στις 2.042,93 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,26%, στις 1.167,10 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 0,36% στις 4.734,5 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,40% στις 3.784,91 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.089,13 μονάδες με κέρδη 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v