Συρρικνώθηκαν τα αρχικά κέρδη της Wall (update)

Συρρικνώθηκαν τα αρχικά κέρδη που σημείωσε η Wall Street, αφού μερίδα επενδυτών προχώρησε σε αποκόμιση κερδών, ενώ αρνητικά επιδρά η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, στα 1,29 ευρώ περίπου. Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Συρρικνώθηκαν τα αρχικά κέρδη που σημείωσε η Wall Street, αφού μερίδα επενδυτών προχώρησε σε αποκόμιση κερδών, ενώ αρνητικά επιδρά η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, στα 1,29 ευρώ περίπου.

Αναλυτικότερα, κατά 337 χιλ. ενισχύθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, το μήνα Οκτώβριο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως των 169.000.

Η συγκεκριμένη αύξηση αποτελεί την υψηλότερη από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Στον αντίποδα μικρή αύξηση στο 5,5% κατέγραψε η ανεργία τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, με την αγορά να εκτιμά αύξηση στο 5,4%. Ωστόσο η οριακή ενίσχυση δε φαίνεται να ”χαλά” τη θετική διάθεση των επενδυτών.

Εξάλλου, κάτω από 49 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού, αφού η αύξηση της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ αλλά και η ενίσχυση των αποθεμάτων των ΗΠΑ φαίνεται να ενίσχυσαν την προσφορά.

Σημειώνεται ότι τα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή υψηλότερα των 30 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Εν τούτοις κύκλοι της αγοράς υπενθυμίζουν ότι οι εστίες ανησυχίας που μπορούν να επηρεάσουν την απρόσκοπτη ροή της προσφοράς παραμένουν πολλές αναφέροντας συγκεκριμένα την ασάφεια γύρω από το θέμα του Ιράκ και της Νιγηρίας.

Στα εταιρικά, πιέσεις δέχεται η μετοχή της φαρμακευτικής Merck, με αφορμή δημοσίευμα βρετανικού ιατρικού περιοδικού που υποστήριξε ότι η εταιρία έπρεπε να αποσύρει το φαρμακευτικό σκεύασμα Vioxx τουλάχιστον τέσσερα έτη πριν, αφού είχαν ήδη παρουσιαστεί κρούσματα αποπληξίας.

Στις 10.371 μονάδες κινείται ο Dow Jones, καταγράφοντας κέρδη 0,55%, ενώ στις 2.033 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq με κέρδη 0,4%.

Κέρδη 0,22% σημειώνει ο S&P στις 1.163 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές, με τον FTSE 100 να κερδίζει 0,24%, στις 4.739 μονάδες και το γαλλικό CAC 40 να καταγράφει κέρδη 0,49%, στις 3.780 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,55%, στις 4.063 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v