Με ράλι υποδέχεται την επικράτηση Μπους η Wall

Έντονα ανοδικές είναι οι τάσεις στην αμερικανική αγορά, καθώς όλα δείχνουν πως ο George Bush θα παραμείνει για άλλη μια τετραετία στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Ο Dow Jones ”κερδίζει” 160 μονάδες και ο Nasdaq 34 μονάδες, πάνω από τις 2.000 μονάδες. Αντίστοιχα θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Έντονα ανοδικές είναι οι τάσεις στην αμερικανική αγορά, καθώς όλα δείχνουν πως ο George Bush θα παραμείνει για άλλη μια τετραετία στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Αντίστοιχα θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στέλεχος της Commerzbank, ο Kevin Baker, σχολίασε πως αν και ο Bush θεωρείται ως πιο ”φιλικός” προς το χρηματιστήριο, ο περιορισμός της αβεβαιότητας σχετικά με το ποιος θα υπερισχύσει, είναι ο βασικός παράγοντας ανόδου της αγοράς.

Ο Steve Barrow της Bear Sterns τονίζει πως δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει, καθώς το δολάριο υποχωρεί. Μάλιστα, επισημαίνει πως εάν ο John Kerry παραδέχτει γρήγορα την ήττα του, ίσως ακολουθήσει ένα μικρό ράλι για το αμερικανικό νόμισμα.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους (κλάδους) που οι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούσαν πως θα είχε διαφορετική αντιμετωπίση, εάν εκλεγόταν ο Kerry.

Κατά 3% ενισχύεται η μετοχή τόσο της Pfizer όσο και της Merck, ενώ η Bristol-Myers Squibb σημειώνει άνοδο 2,5%.

Υψηλότερα κινείται η Time Warner, καθώς επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη των λειτουργικών κερδών του 2004.

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της ασφαλιστικής Cigna, καθώς τα κέρδη της στο γ΄ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 320 εκατ. δολάρια από τα 195 εκατ. δολάρια του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 10136,54 μονάδες, κατά 1,62% σημειώνει άνοδο ο Nasdaq στις 2016,93 μονάδες, και ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 1,03% στις 1142,14.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v