Μικρές μεταβολές εν όψει εκλογών στη Wall (update)

Μικρές είναι οι μεταβολές που καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει και των αυριανών προεδρικών εκλογών. Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μικρές είναι οι μεταβολές που καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει και των αυριανών προεδρικών εκλογών. Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

”Για πολλούς, η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας θα σημάνει την εκκίνηση ενός τεχνικού ράλι από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο, χρονική περίοδος κατά την οποία παραδοσιακά ενισχύεται η Wall Street” επεσήμανε ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fitzgerald.

Από το 1950, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχει κερδίσει 10.175,23 μονάδες κατά την εν λόγω χρονική περίοδο, ενώ στην περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου, εμφανίζεται να έχει υποχωρήσει κατά 1.909,47 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ευθυγραμμισμένες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφανίστηκαν οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, με τις προσωπικές δαπάνες να ενισχύονται κατά 0,6% και τα προσωπικά εισοδήματα κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο.

Ενίσχυση σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι πετρελαϊκές τιμές στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αντιστρέφοντας την καθοδική τάση των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, η τιμή στο συμβόλαιο future για παράδοση Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 52,30 δολ. το βαρέλι.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, η Oracle ανακοίνωσε ότι ενισχύει κατά 3 δολ. ανά μετοχή την επιθετική προσφορά της για την PeopleSoft, στα 24 ευρώ ανά μετοχή. Στην είδηση, η μετοχή της PeopleSoft ενισχύεται κατά 11% στα 23,08 δολ.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της φαρμακευτικής Merck, η οποία συμμετέχει στον Dow Jones, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρία είχε υποβαθμίσει του κινδύνους που ενείχε η χρήση του φαρμάκου Vioxx για την αρθρίτιδα που πρόσφατα απέσυρε από την αγορά. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 6%.

Κατά 12% ενισχύεται η τιμή της μετοχής της DoubleClick, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας πως αναζητά αγοραστή.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10040,53 μονάδες με κέρδη 0,13%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,07% στις 1976,40 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,14%, στις 1128,63 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 1,07% στις 4673,8 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να καταγράφει άνοδο κατά 0,74% στις 3734,07 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να κλείνει στις 4012,64 μονάδες με άνοδο 1,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v